Exclusief voor abonnees

Waarom Bekaert 281 jobs schrapt

Photo News
Staalhard grijpt Bekaert in. Ruim 281 van de 1.900 Belgische banen sneuvelen, gespreid over vier vestigingen. "Puur winstbejag", klinkt het bij de gechoqueerde bonden. "Er zit niets anders op om onze toekomst veilig te stellen", orakelt de directie. Maar waarom grijpt Bekaert zo hard in?

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Brouckaert

    België is te duur, teveel stakingen, het transport staat stil in de ellenlange filles, milieunormen te hoog enz.

  • Kees Vink

    Zo kon de firma het filiaal probleemloos failliet laten verklaren ondanks de winsten die er nog steeds gemaakt werden. Filialen in Turkije , Tsjechië , Brazilië enz daarentegen hebben grote investeringen. Met dank aan onze regering. De mensen die hier werkten wachten nog steeds op achterstallige lonen en vergoedingen. Hoeveel zou zo’n kriebeltje van de minister opbrengen.

  • Kees Vink

    Het zijn de bedrijven die vragende partij zijn en onze job creërende regering die de uiteindelijke toestemming geeft voor het vroegtijdig afvloeien van deze mensen. Ging bij ons filiaal ook zo. 10 jaar geleden nog moederbedrijf van internationale firma. Eerst goedkeuring gekregen 9 jaar geleden voor een herstructurering met brugpensioen vanaf 52 jaar ondanks grote winsten dankzij het kriebeltje van madam non. Was een actie met voorbedachte rade.