Exclusief voor abonnees

Waarom Apple buigt voor Peking: “Zeg nee, en China trekt de stekker eruit”

Apple CEO Tim Cook tijdens een bezoek aan China.
AP Apple CEO Tim Cook tijdens een bezoek aan China.
Apple wordt bedolven onder kritiek nu het op vraag van China een app verwijderde waarmee betogers in Hongkong politiecontroles lokaliseerden. De techgigant zou kant kiezen in een politiek erg verhit conflict. "Beangstigend", zegt een expert. "Maar zeg nee tegen China, en ze trekken de stekker eruit", zegt een ander.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Denijs

  China is een grote markt en je kan er je producten aan een spotprijs laten maken. Dan sta je machteloos... Commerce en winst eerst en dan ethiek.

 • Francinne Declerque

  Natuurlijk plooit Apple. Al hun materiaal wordt in China gemaakt. Eigenlijk wordt zowat alles van elektronica in China gemaakt dus de usa en eu kunnen beter een toontje lager zingen en hun “zakenpartner” niet schofferen.

 • Rudolf Jacobs

  de chinese markt is veel rijker en veel groter dan alle andere samen,en inderdaad,hier in china ja ik ben belg en woon in china,trekken ze de stekker eruit,dus die man heeft gelijk te volgen of hij kan het schudden wat dat slaven en corruptie betreft kijk eens naar jullie eigen aldaar of waarom hebben jullie een losers regering of is dat geen coruptie en wat is het verschil commu of democraat ,ze doen beiden wat ze willen nongeacht uw stem ,praat niet over een land waar u nog nooit bent geweest

 • Jan Verstrepen

  Maak Uw brol in landen waar ze de mensen tenminste niet als slaven uitbuiten en dan heb je controle over je eigen firma, die drijven nu op slavenarbeid en corruptie.