Een zo goed als verlaten Times Square.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zo goed als verlaten Times Square. © EPA

VS stevent recht op catastrofe af: "Ik heb mijn partner nooit eerder zien huilen, nu stroomden de tranen over zijn wangen”

De meeste besmettingen ter wereld zijn nu officieel in de VS. New York, waar een dokter zei dat de coronaramp groter is dan de aanslagen van 9/11, is het zwaarst getroffen. En intussen ziet VTM-correspondente Greet De Keyser hoe president Trump in volle verkiezingsmodus is, en ervoor pleit om de strikte maatregelen snel af te bouwen.

81 reacties

 • ivan de ridder

  1 jaar geleden
  Karel Tichmann, dan is het toch niet te verstaan dat ze zo weinig middelen hebben binnen de gezondheidszorg. En sociale zekerheid bestaat overigens niet in de VS. Die corona-test is uit eigen pocket te betalen. Trouwens de budgetten die ze uitstrekken voor militaire uitgaven liggen tot 200 keer hoger. Evenwel kunnen ook militairen gezondheidsproblemen of onderliggende aandoeningen hebben en worden vele medicijnen in het buitenland geproduceerd. Absurd!
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Mijn VS familie zonder uutzondering hoopt en bid dat deze president vlug verdwijnt om nooit meer op de proppen te komen.Wat een loser !
 • Karel Tichmann

  1 jaar geleden
  Singh Roijakker; De Verenigde Staten geven meer uit aan gezondheidszorg (de beste v/d wereld) dan enig ander land ter wereld, en een groot deel van die uitgaven komt van de federale overheid. In 2017 gaven de Verenigde Staten ongeveer 3,5 biljoen euro (3.500.000.000.000) of 18 procent van het BBP uit aan gezondheidsuitgaven - meer dan het dubbele van het gemiddelde onder de ontwikkelde landen.
 • Jan Van Den Bergh

  1 jaar geleden
  Een gekke zakenman , die alleen oog heeft voor de financiële toestand van zijn land . Ten allen prijze ...
 • Bruno Draulans

  1 jaar geleden
  De tijd zal uit maken, waar heel veel doden gaan vallen. Nu, hier zijn de lidstaten apart in gang geschoten. Hadden we op onze Europese beleidsmakers moeten wachten, dan waren het hier ook ongeziene rampen geweest. Ook hier zien we dat het instituur "europa" geen zak waard is. Een hoop overbetaalde gepensioneerde politiekers zitten daar.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. PREMIUM

  Ondanks corona scoren studenten even goed tot zelfs béter

  Corona heeft niet gezorgd voor slechte resultaten bij de examens in juni. Dat concluderen KU Leuven, UGent, VUB, UHasselt en een groot deel van de hogescholen na een eerste analyse. Over het algemeen liggen de punten in lijn met die van vorige jaren, vaak wordt er zelfs gewag gemaakt van iets betere resultaten. "De vooruitgang is - tegen mijn intuïtie in - het sterkst bij de startende studenten", zegt KU Leuven-rector Luc Sels. "Net bij de groep waar we ons het meeste zorgen om maakten, zien we dat ze gemiddeld een vol punt meer behaalden: 10,63/20 tegenover 9,68/20." Zowel de KU Leuven, de UGent als de AP Hogeschool Antwerpen zijn er zeker van dat de proffen en lesgevers de lat niet lager hebben gelegd en zeker niet milder hebben geëxamineerd. Er wordt wel gewezen op het wegvallen van het studentenleven en op de verhoogde stress, die wellicht voor meer studie-ijver heeft gezorgd. "Het is een buikgevoel, maar ik denk dat ook de online-lessen geholpen hebben", zegt Jan Danckaert, vice-rector Onderwijs van de VUB. "Studenten konden de les op die manier nog eens herbekijken als ze iets niet verstonden. Maar nu al verklaringen geven is moeilijk. Om dat echt te kunnen doen, hebben we een onderzoek opgezet." (DM)