Exclusief voor abonnees

VS stevent recht op catastrofe af: "Ik heb mijn partner nooit eerder zien huilen, nu stroomden de tranen over zijn wangen”

Een zo goed als verlaten Times Square.
EPA Een zo goed als verlaten Times Square.
De meeste besmettingen ter wereld zijn nu officieel in de VS. New York, waar een dokter zei dat de coronaramp groter is dan de aanslagen van 9/11, is het zwaarst getroffen. En intussen ziet VTM-correspondente Greet De Keyser hoe president Trump in volle verkiezingsmodus is, en ervoor pleit om de strikte maatregelen snel af te bouwen.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen


Alle artikels uit de krant

81 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ivan de ridder

  Karel Tichmann, dan is het toch niet te verstaan dat ze zo weinig middelen hebben binnen de gezondheidszorg. En sociale zekerheid bestaat overigens niet in de VS. Die corona-test is uit eigen pocket te betalen. Trouwens de budgetten die ze uitstrekken voor militaire uitgaven liggen tot 200 keer hoger. Evenwel kunnen ook militairen gezondheidsproblemen of onderliggende aandoeningen hebben en worden vele medicijnen in het buitenland geproduceerd. Absurd!

 • Raphael ERNST

  Mijn VS familie zonder uutzondering hoopt en bid dat deze president vlug verdwijnt om nooit meer op de proppen te komen.Wat een loser !

 • Karel Tichmann

  Singh Roijakker; De Verenigde Staten geven meer uit aan gezondheidszorg (de beste v/d wereld) dan enig ander land ter wereld, en een groot deel van die uitgaven komt van de federale overheid. In 2017 gaven de Verenigde Staten ongeveer 3,5 biljoen euro (3.500.000.000.000) of 18 procent van het BBP uit aan gezondheidsuitgaven - meer dan het dubbele van het gemiddelde onder de ontwikkelde landen.

 • Jan Van Den Bergh

  Een gekke zakenman , die alleen oog heeft voor de financiële toestand van zijn land . Ten allen prijze ...

 • Bruno Draulans

  De tijd zal uit maken, waar heel veel doden gaan vallen. Nu, hier zijn de lidstaten apart in gang geschoten. Hadden we op onze Europese beleidsmakers moeten wachten, dan waren het hier ook ongeziene rampen geweest. Ook hier zien we dat het instituur "europa" geen zak waard is. Een hoop overbetaalde gepensioneerde politiekers zitten daar.