Vrouw van slachtoffer: "Wat David ook zegt, De Bende zal altijd bij ons leven horen"

Nathalie Piron, vrouw van slachtoffer David Van de Steen, over lief, leed en traumaverwerking

Nathalie Piron is psychotherapeute, en helpt haar man om te verwerken dat zijn ouders en zus omkwamen bij de laatste Bende-overval, op de Delhaize in Aalst.
Nathalie Piron is psychotherapeute, en helpt haar man om te verwerken dat zijn ouders en zus omkwamen bij de laatste Bende-overval, op de Delhaize in Aalst.
"Ik geloof er niks van", zegt Nathalie Piron, de vrouw die al 25 jaar lief én leed deelt met 's lands bekendste Bendeslachtoffer David Van De Steen. Tegelijk met de release van zijn tweede boek en de verfilming van zijn leven, kondigde hij aan te stoppen met zijn zoektocht naar de leden van de Bende van Nijvel. "Maar ik heb me er al lang bij neergelegd dat de Bende voor altijd deel zal uitmaken van ons leven."

Vijfentwintig jaar geleden ging ze tijdens haar eerste theoretische rijles naast David Van De Steen zitten en ze week niet meer van zijn zijde. "Ik wist niet welk verhaal David met zich meesleepte toen ik hem daar leerde kennen", vertelt Nathalie (43), een Aalsterse psychotherapeute. "Hij was gewoon een 'tof manneke', iemand die zijn mond durfde opentrekken als de lesgever iets niet goed uitlegde. Zijn pit sprak me wel aan."

Je hebt 14% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ivan Gabriels

    En poletieke achtergrond,die NIET word opgelost.Het blijft bij mij ook een vloek,dat daders en vooral opdrachtgevers noch steeds vrij zijn!Belgise schande!!!!