Iemand beledigen of nafluiten op straat kan in Sint-Niklaas voortaan een GAS-boete van 350 euro opleveren.
Volledig scherm
PREMIUM
Iemand beledigen of nafluiten op straat kan in Sint-Niklaas voortaan een GAS-boete van 350 euro opleveren. © Bart Leye / Shutterstock

Vrouw nafluiten op straat? €350 boete

Iemand beledigen of nafluiten op straat kan in Sint-Niklaas voortaan een GAS-boete van 350 euro opleveren. Steeds meer gemeenten pakken seksuele intimidatie strenger aan: ook in Brussel, Boom en Mechelen moeten overtreders betalen. "Maar daarmee alleen los je het niet op", vindt criminologe Anne Groenen (UCLL). Zij pleit voor 'lokwandelaars' die zich op straat bewust blootstellen aan intimidatie.

 1. PREMIUM

  Premier schiet 'dubbele ministers' van Jambon meteen af

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) lanceerde afgelopen weekend een opvallend voorstel voor de federale regeringsonderhandelingen. Hij wou in de volgende federale regering een reeks ministerportefeuilles verdelen tussen een Nederlands- en een Franstalige minister. De Vlaamse minister van Werk in de federale regering zou dan nauw samenwerken met zijn collega van Werk in de Waalse regering, aldus Jambon. Volgens Jambon moeten naast arbeidsmarkt onder meer ook de bevoegdheden gezondheidsbeleid "op één hand komen". "Je kan dat al voorbereiden door ze te splitsen binnen de federale regering. We moeten naar een ander model gaan." Net als de PS reageerde premier Sophie Wilmès (MR) meteen afwijzend op het voorstel. "Als minister op het federaal niveau moet je het hele land verdedigen. Het maakt niet uit van je welke zijde van de taalgrens je komt."
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"