Bjorn Temmerman, met z'n twee dochters Naomi en Kaylie. "Zij verliezen een superpapa", zegt z'n vrouw Vanessa Van Bever.
Volledig scherm
PREMIUM
Bjorn Temmerman, met z'n twee dochters Naomi en Kaylie. "Zij verliezen een superpapa", zegt z'n vrouw Vanessa Van Bever. © Jurgen Eeckhout

Vrouw dient klacht in na arbeidsongeval: "Mijn man kwijt door die defecte takelwagen"

Een werkongeval heeft maandagavond het leven gekost aan de Gentse takelaar Bjorn Temmerman (27). Na een zoveelste defect aan het laadplatform voerde hij zelf een controle uit, maar het zware gevaarte brak af en verpletterde de man. "Die wagen vertoonde al een maand gebreken", zegt z'n vrouw Vanessa Van Bever, die een klacht indient.

 1. PREMIUM

  Gene Thomas heeft weinig te vrezen na uit de hand lopen optreden

  Ben je als artiest verantwoordelijk voor de uitlatingen van je publiek? Het optreden van Gene Thomas - op de zomerbar aan het kasteel van Laarne - werd geboekt via het officiële artiesten- en evenementenbureau Globe Entertainment. "In de algemene voorwaarden van onze contracten staat dat de organisatie dient te beschikken over alle nodige vergunningen, vereist om een evenement veilig te organiseren", stelt zaakvoerder Ilia Beyers. Advocaat Griffin Verept, gespecialiseerd in het contractenrecht, verduidelijkt. "Partijen zijn vrij om te bepalen wat ze willen in een contract, maar vandaag de dag kan een evenement uiteraard pas georganiseerd worden als het voldoet aan alle veiligheidsmaatregelen inzake corona. Als het contract bepaalt dat de organisatie verantwoordelijk is voor de veiligheid en men oordeelt dat de coronamaatregelen daaronder vallen, dan lijkt het mij zeer onwaarschijnlijk dat een artiest schuld kan treffen bij de niet-naleving ervan door het publiek." Gene Thomas heeft dus weinig te vrezen, maar toch heeft hij het er volgens zijn platenfirma moeilijk mee dat men ook hem met de vinger wijst.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?