Exclusief voor abonnees

Vrouw die klacht indient tegen Boeing, praat voor het eerst: “Pas als er gerechtigheid is voor hem en onze kinderen, zal ik rouwen”

'Dat lange meisje daar? Dat wordt mijn vrouw', stelde Jackson zelfverzekerd de avond dat hij Huguette ontmoette - dat zei hij zelfs in haar gezicht. En het lukte hem nog ook.
Joel Hoylaerts / Photonews 'Dat lange meisje daar? Dat wordt mijn vrouw', stelde Jackson zelfverzekerd de avond dat hij Huguette ontmoette - dat zei hij zelfs in haar gezicht. En het lukte hem nog ook.
Honderdzevenenvijftig. Huguette Debets (35), een Nederlands-Rwandese uit Brussel, noemt het aantal slachtoffers van de vliegtuigcrash in Ethiopië meermaals. Eén van hen is haar grote liefde Jackson Musoni (31). Voor het eerst vertelt ze waarom ze - voorlopig als enige - Boeing aanklaagt voor 'dood door nalatigheid'. Voor hem, voor hun drie kinderen en voor alle honderdzevenenvijftig plus honderdnegenentachtig slachtoffers van de crashes met een Boeing 737 MAX 8.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN BRUSSEL

  Eddy, ze moet het dan maar zo laten ? Eigenaardig, zolang men zelf niet betrokken is geeft men zulke commentaren ! We zouden haast geloven dat het de passagier is die verantwoordelijk is.

 • Eddy Breuker

  Er heeft iemand geld geroken...

 • vangeel guido

  Ze heeft gelijk als je een sensor gebruikt zorg dan ook dat het op een degelijke manier werkt.Die vliegtuigen das geen probleem maar die 500 en meer slachtoffers wel.

 • Michel Jacobs

  Fantastisch mevrouw Hoylaerts. Het is duidelijk dat er ondanks alle regelgeving de laatste jaren een loopje genomen wordt met veiligheid en voorziendheid. Ik merk dat in mijn sector, de gezondheid, ook. Te veel mensen laten met hun rechten sollen. Dikwijls die die zich een proces het gemakkelijkst kunnen permiteren, voorop. Terug zelf initiatief nemen, want van de politiek kan je niks meer verwachten.Als u een oproep doet, steun ik u met plezier.

 • Frank Joos

  Moet veel geld hebben om alleen tegen boeiing op te gaan.