Exclusief voor abonnees

Vrijgelaten kompaan Dutroux Michel Lelièvre slaapt voorlopig in daklozencentrum

Michel Lelievre in 2013.
BELGA Michel Lelievre in 2013.
Het is hem gelukt: Dutroux-kompaan Michel Lelièvre (48) heeft onderdak gevonden. Omdat niemand de vrijgelaten kidnapper als huurder wil, zal hij de komende maanden noodgedwongen slapen in een Brussels opvangtehuis voor daklozen, al wil zijn advocaat bevestigen noch ontkennen. “Sommigen zijn in staat om hem daar op te wachten en te lynchen. Dat is strafbaar, en ik zou niet willen dat die mensen zelf naar de gevangenis moeten.”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis


Alle artikels uit de krant

30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • bart vansteenkiste

  ik snap niet echt hoe het mogelijk is! dat hij vrij is kan ik snappen , maar dat hij in een daklozen centrum is dat gaat mijn petje te boven , want normaal gezien moet u een adres opgeven waar u gaat wonen , een echte verblijf plaats , bij familie of huurhuis , dus ik zou zeggen oppaken die handel , want de voorwaarden die zijn opgelegt door het gevangeniswezen gelden niet voor daklozen opvang mijn gedacht.

 • Evy Cuypers

  Ik snap niet waarom die 1) vroeger vrijgelaten wordt en 2) dat die vroeger vrijgelaten wordt zonder verblijfplaats! Een daklozenopvang is geen verblijfplaats hé.

 • PAUL DALEMANS

  Straf uitzitten tot de laatste dag. En als ze toch met de straf willen sjongleren dan zowel in vooruit als achteruit. Minder straf, maar ook meer straf.

 • Martine Rochtus

  Ik ken mensen die in Spanje gaan wonen maar nog een adres hier willen houden ..dus daklozen opvang zal wel een adres geven zeker !?

 • Alfons Hendrickx

  hopelijk verteld hij wat iedereen denk, dat er veel verzwegen is vroeger