Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © getty

Vriendschapsfraudeurs maken in vier jaar tijd 13,6 miljoen euro buit: zo bescherm je jezelf

Het begint met een vriendelijke babbel op Facebook, in een chatbox of via een datingapp. En nog een babbel, en nog één. Tot je nieuwe vriend, vriendin of internetliefje plots "wat geld nodig heeft". De voorbije vier jaar werd in totaal 13,6 miljoen euro afgetroggeld door zo'n vriendschapsfraude'. 1.600 Belgen lieten zich vangen.

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. “Rokkenjager" erkent tien kinderen bij tien illegale vrouwen (maar geen enkel blijkt van hem)

  “Rokkenja­ger" erkent tien kinderen bij tien illegale vrouwen (maar geen enkel blijkt van hem)

  Ferdinand (43), geboren in Angola maar genaturaliseerd tot Belg, heeft ten onrechte tien kinderen erkend bij tien verschillende vrouwen. Vader Belg, dus kind Belg en zo krijgt ook de moeder die meestal illegaal is, een verblijfsrecht in België. Met leefloon, kindergeld en andere sociale voordelen bovenop. De Antwerpse procureur wil paal en perk stellen aan deze migratiefraude en vordert vijf jaar cel tegen ‘rokkenjager’ Ferdinand.
 3. Agenten bezoeken werf na zwaar arbeidsongeval... en ontdekken zo 21 schijnzelfstandigen

  Agenten bezoeken werf na zwaar arbeidson­ge­val... en ontdekken zo 21 schijnzelf­stan­di­gen

  Het bedrijf Montage Vierstraete uit Ichtegem en zijn twee zaakvoerders staan in de Brugse rechtbank terecht voor schijnzelfstandigheid en zwartwerk. Na een zwaar arbeidsongeval in Beernem ontdekte het gerecht dat hun 21 Roemeense arbeiders ingeschreven stonden als zelfstandigen. Vierstraete zou zo meer dan 1 miljoen euro aan RSZ-bijdragen ontweken hebben. De zaakvoerders riskeren elk een boete van 134.400 euro.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"