Exclusief voor abonnees

Vrees voor tekort aan griepvaccins in najaar door corona

Illustratiebeeld.
AP Illustratiebeeld.
Zullen alle Belgen die dat wensen zich dit najaar kunnen laten vaccineren tegen de griep? Het antwoord is onzeker. De corona-epidemie doet de vraag naar griepvaccins wereldwijd stijgen en dat kan ook in ons land voor tekorten zorgen. Farmabedrijven doen geheimzinnig over wat ze kunnen leveren. Onze overheid buigt zich over een plan.

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Geens

  Dit is toch normaal dat er een tekort ontstaat , er is een totale bevolking van bijna 8 miljard of 6 miljard méér dan 60 jaar geleden ondanks oorlogen nooit hebben opgehouden . Intussen roepen de Paus en andere Goddelijke personen zoals Erdogan o.a.om nog meer te kweken .Straks kunnen alleen de rijken op deze Aarde nog medicijnen kopen .

 • FRANÇOIS GORIS

  Ik vraag mij af wat de corona nu weer met de griep te maken heeft?Voor corona is er toch nog altijd geen medicijn gevonden dat ze moeten maken ,en de griep komt er toch elk jaar waar ze met vaccins moeten op voorzien zijn .

 • marijke boulet

  Dacht dat volgens de "specialisten " griep gevaccineerden mensen veel ergere symptomen hadden als ze covid19 opliepen . Zal wel weer een methode zijn van de pharma industrie , schaarste creëren om de prijzen te laten stijgen .

 • Regina Van Akker

  In de zomer hebben we water tekort, in de winter elektriciteit, tijdens een crisis hebben we alles tekort van maskers tot zorgverleners, voorts hebben we een steeds groeiende lijst van medicatie waar we niet aan geraken, en nu is er weer een nieuw tekort, nl. een griepvaccin. Als ze dat nu al weten, begin maar te produceren dan hé! Niet wachten tot half de stock opgebruikt is (of verbrand!).

 • Gilbert Vermeersch

  Blijft die onbekwame regering onbestraft? Dat mogen we toch niet aanvaarden dat de zorg zo wordt geleidt.