Politiecontroles.
Volledig scherm
PREMIUM
Politiecontroles. © Photo News

Vorig jaar meer verkeersovertredingen dan ooit: we doen het hélemaal verkeerd in het verkeer

De verkeersstatistieken van de Federale Politie, die Het Laatste Nieuws kon inkijken, schetsen een somber beeld. Vorig jaar werden 7,5 procent meer verkeersovertredingen vastgesteld dan het jaar voordien. Stijgingen van inbreuken zoals overdreven snelheid (+ 7,7 procent), gsm-gebruik achter het stuur (+ 6,3 procent) en alcohol- (+5,3 procent) en drugsmisbruik (+ 28,7 procent) baren de politie zorgen.

17 reacties

 • Ludwig Vanden Boer

  1 jaar geleden
  Verhoog de pakkans, vooral voor de overtredingen waar een fysieke aanwezigheid van een agent voor nodig is. Ik rijd 5000 kilometer korte ritten en 15000 kilometer lange ritten binnen België per jaar en werd de laatste 20 jaar 0,0 keer gecontroleerd door een agent. Ik zie zelfs nooit zwaantjes op de autostrade behoudens bij calamiteiten. De plaatsen waar de automatisch werkende toestellen en de mobiele controles plaatsvinden zijn gekend. De meesten weten zelfs in welke paal de camera zit.
 • Philomon Onsten

  1 jaar geleden
  Breng de max snelheid nog verder onder de 50 of 30 km/h en er zullen er nog veel meer in overtreding zijn. Wat een beleid hier in dit apenland.
 • Bob Boomer

  1 jaar geleden
  Dus.., kunnen wij ons verwachten aan sensibiliseringscampagnes en hogere boetes. Het bekende recept dat steeds zijn doel voorbij schiet ! Misschien zijn wederopvoedingskampen wel doeltreffend.
 • Hilde Eykens

  1 jaar geleden
  Dat telt niet alleen voor het verkeer maar voor alles in Belgie
 • Karl Lintel

  1 jaar geleden
  Of het nu gaat om mondmaskers of rijgedrag, gebrek aan respect voor elke vorm van autoriteit of gezag, het weerspiegelt hetzelfde fenomeen van extreem individualisme zonder sociale verantwoordelijkheid. Hopelijk staat iemand op aan het hoofd van het land of Europa die een nieuw niveau van leadership en collectieve verantwoordelijkheidszin kan bijbrengen en doen aanvaarden.
 1. Vaak zo wijs, soms zo onverstandig
  PREMIUM

  Vaak zo wijs, soms zo onverstan­dig

  Zonder morren hebben de Belgen dit weekend de mondmaskerplicht in winkels gerespecteerd. Sommigen vergaten een mondkapje op te zetten, maar dan haalden ze het snel in de auto of kochten er eentje ter plaatse. Handelsfederatie Comeos kreeg geen meldingen van incidenten. Maar hoe verstandig de meesten zich ook gedragen, er blijven ook beelden opduiken van Belgen die het mínder verstandig aanpakken. Zo werd een optreden van Gene Thomas in het Oost-Vlaamse Laarne (foto onder) stilgelegd omdat bezoekers zich allesbehalve aan de coronamaatregelen hielden. Ze zongen luidkeels mee, dansten uitbundig en hingen over elkaars schouders - en dat zonder mondmaskers.