Exclusief voor abonnees

Voorzitter Jong Open Vld openhartig over polyamorie: “Als we samen zijn, kust Len zowel mij als Lucas. Seks beleven we apart”

Hans Maes (r.), voorzitter van Jong VLD, is samen met twee verschillende vrouwen. Met Len (m.) vormt hij al zes jaar een koppel. En sinds twee jaar is zij ook samen met Lucas (l.), Hans' beste vriend.
VRT Hans Maes (r.), voorzitter van Jong VLD, is samen met twee verschillende vrouwen. Met Len (m.) vormt hij al zes jaar een koppel. En sinds twee jaar is zij ook samen met Lucas (l.), Hans' beste vriend.
Een relatie met niet één, maar twee of zelfs meerdere partners, die op hun beurt ook een lief hebben: het is het dagelijks leven van Hans Maes (28), voorzitter van Jong VLD. Polyamorie heet het, en het geeft hem de kans emotioneel en seksueel vrank en vrij te zijn. "Maar ik zie beide vrouwen even graag."

Voor de goede orde: Hans is hetero. Hij heeft twee relaties, met twee verschillende vrouwen, van wie eentje ook nog een relatie heeft met een andere man - Hans' beste vriend, overigens. Maar allemaal samen kruipen ze nooit in bed. Volgt u nog? Wel, het ging zo: Hans en Len zijn al zes jaar een koppel. Van in het begin was het duidelijk dat ze een 'open' relatie ambieerden - Hans reed in een vorige relatie al eens een scheve schaats. Ze deelden het bed dus weleens met een andere persoon, maar waren daar eerlijk over en liefde kwam daar nooit bij kijken. Tot Len twee jaar geleden verliefd werd op Lucas. 

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean-claude desmet

  Interessant zeg. En nog wel op een maandagmorgen.

 • Dirk Kerkhof

  Als dit de visie is van jong VLD beloofd dit voor het morele niveau van de partij in de de toekomst! De dag van vandaag wordt alles wat abnormaal is als normaal beschouwd, en als je het daar niet mee eens bent ben je abnormaal of onverdraagzaam. Wat een wereld.

 • pol van de velde

  Open Vrije LiefDe.

 • aaron aerts

  De hele week zijn ze dit aan het pushen om te normaliseren. Zolang iedereen er oké mee is, maar van wat ik gezien heb is er altijd iemand die er onder afziet. En het gaat dan vaak om geen echte liefdesgevoelens maar eerder een praktische relatie die enkel één of een paar aspecten bevredigd. Jammer, want als je dan dié ene partner tegenkomt besef je wat hoe het ook weer kan zijn.

 • Ludwig Vanden Boer

  Alles krijgt veel aandacht en wordt verkocht als het nieuwe normale behalve het echt normale van mannetje, vrouwtje, huisje, tuintje, kindjes. Het fundament van onze maatschappij, zijnde het gezin wordt doodgezwegen zodat dezen die in een normale situatie zitten zichzelf abnormaal beginnen vinden.