Exclusief voor abonnees

Voortaan bepalen winterbanden en douchekop mee uw loon

Indexkorf krijgt update
HLN Indexkorf krijgt update
Een alcoholvrij pintje, winterbanden en het dierenpension bepalen voortaan mee het loon van de Belg. De indexkorf evolueert zo mee met onze gezondere én luxueuzere levenswijze.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Vaelen

  Schaf die hele index af en bepaal vaste prijzen en lonen voor alles. Index en inflatie zijn constructies die alleen tot crisis leiden want index en inflatie stijgt sneller dan je loon. Alles wordt per jaar 5-10 procent duurder terwijl je loon amper 2-3 procent stijgt. Zo kom je uiteindelijk ooit op een punt waarbij uitgaven hoger zijn dan inkomsten en voila, crisis is geboren. Een potlood vandaag heeft evenveel grondstof nodig als 100 jaar geleden maar is wel 20 keer duurder geworden

 • vital verstraten

  Ik wil niet meer loon, ik wil gewoon dat mijn geld zijn koopkracht houdt!. Dit is toch niet normaal deze inflatie, dit is DIEFSTAL. Wat zouden de mensen zeggen als de staat en de banken ook aandelen gaan bijdrukken. Ik denk dat de aandeelhouders deze diefstal zouden aangeven, dit is hetzelfde met het fiatgeld. We worden bestolen waar we bijstaan. De Euro is sinds de invoering al 40 procent in koopkracht gedaald!!!!!!

 • rudy saeys

  in den beginne stond stookolie in de korf ,net zoals sigaretten ,brood enz... Op de moment dat die producten uit de indexkorf worden gehaald moeten we ons hart vasthouden en zie je de prijs de lucht inschieten .Ik bekijk de indexkorf meer als een waakhond , maar dan wel ene die enkel luistert naar de regering . PS Ik wil er nu ons drinkbaar water insteken ,"het blauwe goud"

 • frans Venloo

  Als ik mijn winkelkarretje zie weet ik dat de index een gemanipuleerde zaak is . Schande voor de hoge prijzen voor normale voedingswaren om zijn gezin te onderhouden .Velen zitten reeds terug in anno 1940 in armoede . Dank U beste politieke sjoemelaars

 • Gino Denil

  Die inkomens gaan er nominaal - in geld uitgedrukt - wel op vooruit maar in koopkracht achteruit, Peter Buyck. Omdat de prijzen sneller stijgen dan de inkomens. Met o.a. het toepassen van dergelijke goedkope en doorzichtige maatregelen. Heb in mijn leven nog nooit een douchekop gekocht. Maar ik onderhoud die. En winterbanden zijn in ons klimaat niet nodig. Tenzij voor de skireizigers.