Exclusief voor abonnees

Voormalig drugsbaron waarschuwt: “Zwaar geweld zoals in Colombia kan ook in Antwerpen”

William Rodríguez Abadía leidde ooit het Colombiaanse Cali-kartel.
rv William Rodríguez Abadía leidde ooit het Colombiaanse Cali-kartel.
Er is in ons land nooit eerder zo veel cocaïne in beslag genomen als vorig jaar: 61,8 ton. De douane wil op termijn alle containers in de Antwerpse haven screenen. En dat is hoognodig, waarschuwt William Rodríguez Abadía - een voormalige drugsbaron van het Colombiaanse Cali-kartel - in een gesprek met 'De Morgen'.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lilianne Van Neylen

  Tja, corrupte politiekers, een slecht werkend rechtssysteem en een politiekorps waar niet in geïnvesteerd wordt leiden al te vaak tot complete straffeloosheid. Er lopen meer criminelen vrij rond in ons land dan de pakweg 10.000 gedetineerden in onze cellen. Nederland is er wel in geslaagd dit aan te pakken en hebben 1 regering voor 16 miljoen mensen. Daar raakt nog iets geregeld, zoveel is duidelijk!

 • Carl Biermans

  De criminelen die hierachter zitten lachen ons uit in het gezicht. Pico Coppens moet in de gevangenis. Belgie is verrot.

 • Theo Striem

  In het land van melk en honing is alles welkom Nederland kom je niet meer door dan België maar want er wordt amper gecontroleerd

 • Manuel Neefs

  Dat is al zo word alleen heel veel verzwegen!!!

 • Kristine Delacourt

  In Mexico heeft de drugshandel het volledige land in haar macht. Het kan hier dus zeker ook! Corruptie is overal. De politie, het gerecht en de politiek zouden beter daar hun geld gaan zoeken in plaats van de brave burger uit te persen wegens kleine overtredingen.