William Rodríguez Abadía leidde ooit het Colombiaanse Cali-kartel.
Volledig scherm
PREMIUM
William Rodríguez Abadía leidde ooit het Colombiaanse Cali-kartel. © rv

Voormalig drugsbaron waarschuwt: “Zwaar geweld zoals in Colombia kan ook in Antwerpen”

Er is in ons land nooit eerder zo veel cocaïne in beslag genomen als vorig jaar: 61,8 ton. De douane wil op termijn alle containers in de Antwerpse haven screenen. En dat is hoognodig, waarschuwt William Rodríguez Abadía - een voormalige drugsbaron van het Colombiaanse Cali-kartel - in een gesprek met 'De Morgen'.

20 reacties

 • Lilianne Van Neylen

  1 jaar geleden
  Tja, corrupte politiekers, een slecht werkend rechtssysteem en een politiekorps waar niet in geïnvesteerd wordt leiden al te vaak tot complete straffeloosheid. Er lopen meer criminelen vrij rond in ons land dan de pakweg 10.000 gedetineerden in onze cellen. Nederland is er wel in geslaagd dit aan te pakken en hebben 1 regering voor 16 miljoen mensen. Daar raakt nog iets geregeld, zoveel is duidelijk!
 • Carl Biermans

  1 jaar geleden
  De criminelen die hierachter zitten lachen ons uit in het gezicht. Pico Coppens moet in de gevangenis. Belgie is verrot.
 • Theo Striem

  1 jaar geleden
  In het land van melk en honing is alles welkom Nederland kom je niet meer door dan België maar want er wordt amper gecontroleerd
 • Manuel Neefs

  1 jaar geleden
  Dat is al zo word alleen heel veel verzwegen!!!
 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  In Mexico heeft de drugshandel het volledige land in haar macht. Het kan hier dus zeker ook! Corruptie is overal. De politie, het gerecht en de politiek zouden beter daar hun geld gaan zoeken in plaats van de brave burger uit te persen wegens kleine overtredingen.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!