Exclusief voor abonnees

Voorbestemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”

KERKSTRAAT 5 • Vandaag in BAARLE-HERTOG

Jan Braspenning (75) schenkt een Leffe uit. Eigenlijk mag een geestelijke nooit priester worden in zijn eigen parochie. Toch kwam de bisschop 18 jaar geleden naar Jan. "Niemand die dat daar ziet zitten in Baarle-Hertog, met al die Hollanders. Zoudt gij willen?" En Jan zei 'ja'.
PIETER-JAN VANSTOCKSTRAETEN Jan Braspenning (75) schenkt een Leffe uit. Eigenlijk mag een geestelijke nooit priester worden in zijn eigen parochie. Toch kwam de bisschop 18 jaar geleden naar Jan. "Niemand die dat daar ziet zitten in Baarle-Hertog, met al die Hollanders. Zoudt gij willen?" En Jan zei 'ja'.
Hij had het volkscafé van z’n ouders kunnen overnemen en had vrouwen kunnen hebben, aan elke vinger tien. Maar geen ravissante deerne kon Jan Braspenning (75) vermurwen. Hij werd eerst pater, dan pastoor en ontdekte als vroedman in Kameroen alsnog de wonderen van de vrouwelijke anatomie. In de schaduw van z’n kerk die steeds minder volk trekt, blikt Jan terug op een rijk leven.

Je hebt 4% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Peeters

    Een ontroerend verhaal , hart verwarmend. . Zou een noek moeten schrijven

  • Peter Bouckaert

    Mooi mens, prachtig er zouden er zo meer moeten zijn