Jan Braspenning (75) schenkt een Leffe uit. Eigenlijk mag een geestelijke nooit priester worden in zijn eigen parochie. Toch kwam de bisschop 18 jaar geleden naar Jan. "Niemand die dat daar ziet zitten in Baarle-Hertog, met al die Hollanders. Zoudt gij willen?" En Jan zei 'ja'.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Braspenning (75) schenkt een Leffe uit. Eigenlijk mag een geestelijke nooit priester worden in zijn eigen parochie. Toch kwam de bisschop 18 jaar geleden naar Jan. "Niemand die dat daar ziet zitten in Baarle-Hertog, met al die Hollanders. Zoudt gij willen?" En Jan zei 'ja'. © PIETER-JAN VANSTOCKSTRAETEN

Voorbestemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”

Hij had het volkscafé van z’n ouders kunnen overnemen en had vrouwen kunnen hebben, aan elke vinger tien. Maar geen ravissante deerne kon Jan Braspenning (75) vermurwen. Hij werd eerst pater, dan pastoor en ontdekte als vroedman in Kameroen alsnog de wonderen van de vrouwelijke anatomie. In de schaduw van z’n kerk die steeds minder volk trekt, blikt Jan terug op een rijk leven.

2 reacties

 • Marc Peeters

  2 jaar geleden
  Een ontroerend verhaal , hart verwarmend. . Zou een noek moeten schrijven
 • Peter Bouckaert

  2 jaar geleden
  Mooi mens, prachtig er zouden er zo meer moeten zijn
 1. Contacttracing gaat er in België heel anders aan toe: “In Nederland duurt gesprek 2 uur, hier kwartier”
  PREMIUM

  Contacttra­cing gaat er in België heel anders aan toe: “In Nederland duurt gesprek 2 uur, hier kwartier”

  Het aantal coronabesmettingen in ons land is gisteren voor de vijfde dag op rij gestegen. Niemand weet waar die besmettingen precies vandaan komen, omdat niemand ernaar vraagt. Terwijl Nederlandse contactspeurders meer dan de helft van de besmettingsbronnen achterhalen, lijsten hun Belgische collega's alleen maar de contacten van een patiënt op. Naar hun whereabouts of mogelijke besmettingsbron wordt niet gevraagd.