Hilde Van Acker foto's van de meest gezochte Belgische vrouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hilde Van Acker foto's van de meest gezochte Belgische vrouwen. © RV

Voor het eerst zet Europol vrouwen op ‘Most Wanted’-lijst: deze Belgische moordenares is al sinds 1996 op de vlucht

De Europese politiedienst Europol jaagt in zijn nieuwste 'Most Wanted'-campagne voor het eerst op vrouwen. Ze pleegden zware overvallen, lichtten slachtoffers op voor miljoenen of worden gezocht voor moord. Zoals de enige Belgische op de lijst: Hilde Van Acker (56) uit Sint-Niklaas.

10 reacties

 • Paul van de velde

  3 jaar geleden
  In de Belgische lijst staan precies niet veel Belgen op de lijst, het zijn bijna allemaal buitenlandse namen. Met dank aan de Belgische politici.
 • Leonarda Van Opbroecke

  3 jaar geleden
  Weeral een zaak uit de jaren '90. Dus criminelen met daden in 2019 gaan ze internationaal zoeken vanaf 2040.
 • Charel Jansens

  3 jaar geleden
  kan men misschien bij gewerkte foto publiceren is onder tussen veel ouder dan die foto niemand gaat deze herkennen
 • Eduard Dierckx

  3 jaar geleden
  Waarom staan Belgische en internationale IS terreurzaaiers, zowel mannen als vrouwen, niet op deze lijst??
 • Ludwig VdB

  3 jaar geleden
  Hoeveel van die 21 zitten er werkelijk in de cel nu, het Belgische gerecht en haar paterke kennende?
 1. Veroordeelde rechts-extremist op eerste rij bij 11 juliviering
  PREMIUM

  Veroordeel­de rechts-extremist op eerste rij bij 11 julivie­ring

  Op de eerste rij bij de herdenking van de Guldensporenslag in Kortrijk vrijdag zat, tussen allerlei prominenten, een Franse rechts-extremist met een strafblad. Aurélien Verhassel had een zitje naast Dries Van Langenhove (VB), die hem als "een vriend" omschrijft. Zaten ook op de eerste rij: Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA), Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Verhassel komt uit Rijsel, een stad die in een ver verleden deel uitmaakte van het graafschap Vlaanderen. Vorig jaar is hij in beroep veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan 6 effectief. Hij sloeg twee mannen van vreemde origine werkonbekwaam, al stelde de rechter geen racisme vast. Tussen 2003 en 2013 liep hij nog zes veroordelingen op. Onder meer voor huisvredebreuk nadat hij een groot spandoek aanbracht op het dak van het hoofdkwartier van de Franse Parti Socialiste als protest tegen het homohuwelijk. In Duitsland liep Verhassel een veroordeling op voor 'bezit en invoer van explosief materiaal'. Van Quickenborne wil ervoor zorgen dat mensen als Verhassel niet meer op de eerste rij belanden: "Dat beeld is schabouwelijk voor de stad." (DM)
 1. PREMIUM

  Gene Thomas heeft weinig te vrezen na uit de hand lopen optreden

  Ben je als artiest verantwoordelijk voor de uitlatingen van je publiek? Het optreden van Gene Thomas - op de zomerbar aan het kasteel van Laarne - werd geboekt via het officiële artiesten- en evenementenbureau Globe Entertainment. "In de algemene voorwaarden van onze contracten staat dat de organisatie dient te beschikken over alle nodige vergunningen, vereist om een evenement veilig te organiseren", stelt zaakvoerder Ilia Beyers. Advocaat Griffin Verept, gespecialiseerd in het contractenrecht, verduidelijkt. "Partijen zijn vrij om te bepalen wat ze willen in een contract, maar vandaag de dag kan een evenement uiteraard pas georganiseerd worden als het voldoet aan alle veiligheidsmaatregelen inzake corona. Als het contract bepaalt dat de organisatie verantwoordelijk is voor de veiligheid en men oordeelt dat de coronamaatregelen daaronder vallen, dan lijkt het mij zeer onwaarschijnlijk dat een artiest schuld kan treffen bij de niet-naleving ervan door het publiek." Gene Thomas heeft dus weinig te vrezen, maar toch heeft hij het er volgens zijn platenfirma moeilijk mee dat men ook hem met de vinger wijst.