Hilde Van Acker foto's van de meest gezochte Belgische vrouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hilde Van Acker foto's van de meest gezochte Belgische vrouwen. © RV

Voor het eerst zet Europol vrouwen op ‘Most Wanted’-lijst: deze Belgische moordenares is al sinds 1996 op de vlucht

De Europese politiedienst Europol jaagt in zijn nieuwste 'Most Wanted'-campagne voor het eerst op vrouwen. Ze pleegden zware overvallen, lichtten slachtoffers op voor miljoenen of worden gezocht voor moord. Zoals de enige Belgische op de lijst: Hilde Van Acker (56) uit Sint-Niklaas.

10 reacties

 • pol van de velde

  1 jaar geleden
  In de Belgische lijst staan precies niet veel Belgen op de lijst, het zijn bijna allemaal buitenlandse namen. Met dank aan de Belgische politici.
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 jaar geleden
  Weeral een zaak uit de jaren '90. Dus criminelen met daden in 2019 gaan ze internationaal zoeken vanaf 2040.
 • Charel Jansens

  1 jaar geleden
  kan men misschien bij gewerkte foto publiceren is onder tussen veel ouder dan die foto niemand gaat deze herkennen
 • Eduard Dierckx

  1 jaar geleden
  Waarom staan Belgische en internationale IS terreurzaaiers, zowel mannen als vrouwen, niet op deze lijst??
 • Ludwig Vanden Boer

  1 jaar geleden
  Hoeveel van die 21 zitten er werkelijk in de cel nu, het Belgische gerecht en haar paterke kennende?
 1. PREMIUM

  Bouwverlof

  Projectontwikkelaar Huyzentruyt pleit voor het afschaffen van het collectief bouwverlof. Hij meent dat men de bouwvakkers niet moet dwingen gezamenlijk in de duurste periode verlof te nemen. De maand juli is inderdaad de meest aangewezen maand om te blijven werken in 'den bouw'. En als er afspraken kunnen gemaakt worden met toeleveringsbedrijven zoals betoncentrales, moet het mogelijk zijn door te werken. Zo kunnen oudere bouwvakkers, die privé niet meer gebonden zijn aan de schoolvakantie, verlof nemen in de rustiger en vooral goedkoopste verlofmaanden zoals juni en september. Als betoncentrales onderling afspraken maken om de toelevering te waarborgen, kan er volgens mij geen probleem zijn. Hubert Buysse, Deinze
 2. PREMIUM

  De Block pakt asielmis­bruik harder aan

  Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) gaat misbruik van de asielprocedure door zogenaamde 'Dubliners' harder aanpakken. Dat zijn asielzoekers die naar ons land gekomen zijn, terwijl ze eigenlijk onder de verantwoordelijkheid vallen van een ander Europees land. Hun aandeel groeide vorig jaar aan tot 43% van al onze asielzoekers. Maar van die 11.882 'Dubliners' is nog geen tiende teruggekeerd naar het bevoegde land. De Block wil ze nu desnoods zelfs opsluiten in gesloten centra om dat terugkeercijfer hoger te krijgen. "Dit misbruik van de asielprocedure zorgt voor een onnodige werklast en legt een te grote druk op ons opvangnetwerk."
 1. Vooral op de dijk koppenlopen
  PREMIUM

  Vooral op de dijk koppenlo­pen

  Tijdens het eerste zonnige zomerweekend zonder lockdown kleurde de druktebarometer van de kust vooral 'gezellig' groen. In Knokke, De Panne en Oostende sloeg hij heel even oranje uit, wat wijst op 'zeer druk'. In De Panne kwam dat door de zaterdagmarkt, in de grootste stad aan onze kust was het gisteren van 14 tot 16 uur het geval tussen Thermae Palace en het Zeeheldenplein. In dat stuk strand vind je amper Oostendenaars, maar vooral dagjestoeristen die net van de trein komen. "We hebben het al eerder gezegd en dit bewijst het: deze strandzones zijn de 'moeilijkste' plaatsen", stelt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). "Ik heb veel commentaar gekregen op het invoeren van ons aanmeldingssysteem, maar allicht zullen we het deze week moeten opstarten voor die strandzones." Opvallend: hoewel de dijk - zoals blijkt uit onderstaand beeld - veel volk over zich heen kreeg, was het op het strand best rustig. De druktebarometer is te raadplegen op dekust.be.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo