Exclusief voor abonnees

Volgens evolutiebioloog zal golf van vriendelijkheid niet lang duren: "Hooguit een maand. Dan zijn we weer ons oude zelf"

OPSTOOT AAN VRIENDELIJKHEID EN SOLIDARITEIT ZIJN SLECHTS TIJDELIJK, ZEGT EVOLUTIEBIOLOOG

Meer dan vroeger, een vriendelijke goeiedag voor de buurvrouw: in corona hebben we een gemeenschappelijke vijand gevonden, en dat verbindt ons.
Wannes Nimmegeers Meer dan vroeger, een vriendelijke goeiedag voor de buurvrouw: in corona hebben we een gemeenschappelijke vijand gevonden, en dat verbindt ons.
Gek, wat een crisis in ons bovenhaalt. We verenigen ons in solidariteit, we herontdekken het belang van vriendschap en we nemen ons voor dat het nooit nog anders zal zijn. De wetenschap, evenwel, is somberder: geef het na de crisis een maand, en we zijn dat allemaal alweer vergeten. "Als ik nu een romantisch beeld wegneem: sorry dan", zegt evolutie- en gedragsbioloog Mark Nelissen (69).

Je hebt 11% van dit artikel gelezen12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Steve Wildemeersch

  Amai... zoveel positiviteit hieronder... ok, blijkbaar zal ik dan de enige zijn die wel vriendelijk blijf en wel respect toon voor anderen... wat niet wil zeggen dat je je dom en profiteerbaar moet opstellen maar handelen zoals je zelf behandeld wilt worden is al een heel goede ingesteldheid ;)

 • Chris Van den Eynde

  Ik heb dat probleem niet, omdat ik altijd goeie dag zeg, ik ben erg empatisch en positief ingesteld. Spijtig genoeg zijn er mensen die terug in hun cocon kruipen.

 • Edmond Hermans

  Limburgers zeggen al hun hele leven goedendag als ze iemand tegenkomen; ja niet voor niets de vriendelijkste mensen van het land.

 • johny vanderlinden

  Vriendelijk tot aan de winkeldeur, vanaf daar is het elk voor zichzelf, en durf niet voor een ander zn voeten te lopen of 't is al prijs.

 • John Ulmer

  Eén nuttig gevolg aan deze tijd: je hebt perfect gezien wie de egoisten en dommeriken pur sang zijn. Onthoud dit voor later, je gaat er geen spijt van hebben !