Voka-voorzitter Wouter De Geest.
Volledig scherm
PREMIUM
Voka-voorzitter Wouter De Geest. © ID/ Bart Dewaele

Voka pleit voor uitzonderlijke maatregelen: “Verlof uitstellen moet kunnen”

Willen we welvaart en welzijn ook na corona? Dan zullen we flexibel moeten zijn: in tijd en ruimte, maar ook in geest. 's Nachts werken om productiever te zijn in de anderhalvemetersamenleving? Het grote verlof uitstellen als onze economie deze zomer weer draait? Belastingen en RSZ kwijtschelden voor bedrijven in moeilijkheden? Voka-voorzitter Wouter De Geest wil alles bespreekbaar maken.

29 reacties

 • Chris Verberne

  1 jaar geleden
  Als ik het goed begrijp stelt Voka voor om het verlof te kunnen opsparen naar volgende jaren. Dit is op zich geen slecht idee, maar moet wel op vrijwillige basis gebeuren. Iemand die echt verlof nodig heeft op een bepaald moment, moet dit kunnen opnemen. Zelf werk ik zeer flexibel en ben ruim inzetbaar, maar er moet ook begrip van de kant van de werkgevers zijn, dat niet alle mensen dit kunnen of willen. Wederzijds respect is zeer belangrijk in deze materie.
 • lars vandenberge

  1 jaar geleden
  Ieder jaar zitten we in zomer te werken terwijl er geen enkele baas te bespeuren valt. (Dan valt ook op dat ze goed gemist kunnen worden)
 • Guy Debruyne

  1 jaar geleden
  Als de mensen geen vakantie mogen nemen in de zomer, kunnen ze ook niet massaal de horeca gaan redden. Bovendien : vakantie is een MENSENRECHT volgens artikel 24 van de universele verklaring van de rechten van de mens. 'Je hebt recht op vrije tijd en vakantie.' Ik denk dat Mr De Geest 2 keer moet nadenken voor hij zijn mond open doet.
 • Benny Marcelo

  1 jaar geleden
  Bij de meeste sectoren begint de nachtshift om 22h. 20h valt binnen de late shift. Dat een nachtshift begint om 20H, daar heb ik nog nooit van gehoord al zal het hier en daar misschien wel voorkomen. Mijnheer de specialist zou dat zeker moeten weten.
 • Angelo ledda

  1 jaar geleden
  haal je miljarden terug uit de belastingparadijzen om u economie opnieuw aan te zwengelen .
 1. PREMIUM

  Minister Beke ziet amper probleem met contacton­der­zoek

  Ondanks de kinderziektes is er "geen indicatie van een systematisch probleem" met het contactonderzoek in Vlaanderen. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De komende weken zouden de grootste mankementen weggewerkt moeten worden, zei hij gisteren in het Vlaams Parlement. Dat het systeem nog niet helemaal op punt staat, werd eerder al aangeklaagd. In 'VTM Nieuws' getuigde een ex-contactonderzoeker zelfs dat er zo weinig werk was dat men tussendoor naar Netflix zat te kijken. Ook werden niet altijd de juiste mensen gecontacteerd. "Af en toe glipt er iemand door de mazen van het net, of wordt iemand net te veel gebeld", gaf het Agentschap Zorg en Gezondheid aan. "De contactonderzoekers deden vorige week gemiddeld meer dan 200 telefoontjes per dag, wat resulteerde in meer dan 1.000 op te sporen contacten", zei Beke, die wel toegaf dat "verdere verbeteringen noodzakelijk zijn".