Voetbalmakelaars moeten voortaan licentie hebben

Makelaar Dejan Veljkovic
Photo News Makelaar Dejan Veljkovic
Sinds 2011 ligt het wetsvoorstel klaar, maar nu zou het er dan toch van komen: voetbalmakelaars moeten binnenkort een licentie hebben. "De minister van Middenstand zal die afleveren én ook weer kunnen intrekken", zegt minister Denis Ducarme (MR).

"Volgende week zal de MR mijn wetsvoorstel uit 2011 - dat ik in 2014 nog eens heb ingediend - bespreken in de commissie Economische Zaken", zegt Ducarme. In 2011 diende hij het als parlementair voor het eerst in, nu is hij zelf minister van Middenstand. Het is de bedoeling om nu wél tot een stemming in het parlement te komen. Vóór het einde van de legislatuur, zelfs. "Want er moét iets gebeuren: het voetbal is de Far West, waar iedereen zijn zin doet. Met de licentie voor makelaars hebben we tenminste controle. Wie zich niet aan de regels houdt, verliest onmiddellijk zijn licentie."

Waarom de wetsvoorstellen in 2011 en 2014 niet eens besproken werden, daar heeft Ducarme het raden naar. "Ik heb die voorstellen geschreven omdat ik vanuit de sport duidelijke signalen kreeg dat er een probleem was. Maar ik heb niet het gevoel dat vanuit het voetbal tegenwerking is gekomen.”

Minister van Middenstand Denis Ducarme (MR)
Photo News Minister van Middenstand Denis Ducarme (MR)


Alle artikels uit de krant