Exclusief voor abonnees

Voedseloverschot steeds vaker weggeschonken

Er worden steeds meer voedseloverschotten weggeschonken, vooral door de Vlaamse veilingen en supermarkten. In 2017 hebben de warenhuizen 3,8 keer méér gedoneerd dan in 2015, zo blijkt uit de Voedselverliesmonitor van de Vlaamse overheid. Van de marktoverschotten groenten en fruit bij de veilingen vloeide 1.554 ton naar hulporganisaties die ze doorgeven aan mensen die het financieel moeilijk hebben. Opvallend: in de visserij gaat quasi niets verloren. Alle ondermaatse vis en ongewenste soorten verdwenen terug in zee. "De voedingsindustrie genereert veel nevenstromen, maar verspilt weinig eetbare resten", klinkt het. "Het zijn vooral de consumenten die nog morsen met voedsel."

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant