Uitvinder Zapata deed al heel wat testvluchten in Frankrijk en verscheen ook al op de militaire parade tijdens de Franse nationale feestdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitvinder Zapata deed al heel wat testvluchten in Frankrijk en verscheen ook al op de militaire parade tijdens de Franse nationale feestdag. © REUTERS

‘Vliegende soldaat’ van Franse feestdag wil nu ook het kanaal oversteken

Iedereen heeft hem gezien, de 'vliegende soldaat' die op de Franse nationale feestdag door het luchtruim kliefde. Eigenlijk is Franky Zapata (40) geen militair, maar een jetski-kampioen voor wie het water niet meer voldoende uitdaging bood. En donderdag probeert hij met zijn uitvinding over het Kanaal te geraken.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.