Exclusief voor abonnees

Vlamingen en Walen kijken anders naar impasse: “Op den duur zie je wat je wil zien”

Journalist Christophe Deborsu.
© Philip Reynaers / Photonews Journalist Christophe Deborsu.
Na het gekibbel bij de 'drie koningen' werd in alle Vlaamse kranten Georges-Louis Bouchez van MR als saboteur aangeduid, in de Waalse pers kreeg hij applaus. Hoe Vlaanderen en Wallonië de werkelijkheid vaak helemaal anders interpreteren. Is België dan een melkwegstelsel met verschillende planeten? Journalist Christophe Deborsu spreekt dat tegen. "We laten onze perceptie soms te veel sturen door politici en media."

Je hebt 6% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • james Verlinden

  Sorry. De Walen hebben de touwtjes al 180 jaar in handen in België. Hoe kan men dan spreken over misperceptie?

 • Marleen De Laender

  Mr Deborsu. Franstaligen volgen alleen de media van Frankrijk. Het enige waar het hen om te doen is, is het vele geld. Geld dat van Vlaanderen komt. En als we alle dagen en jaren, de Franstalige denigrerende artikels uit de Franstalige pers over Vlaanderen gebundeld konden lezen ( veel Vlamingen lezen geen Franstalige kranten ) .. dan was het vandaag al over and out met België.

 • geert jespers

  Zoals Minister Laurette Onkelinx het indertijd ongestraft mocht zeggen:"De Vlaamse koe moet uitgemolken worden tot er enkel nog een karkas overblijft." Het is Brussel en Wallonië enkel te doen om het Vlaamse geld. Als Wallonië een overheidsbeslag heeft van 70% dan is dat niet langer solidariteit maar pure diefstal. Het Vlaamse belastingsgeld verdwijnt in diepe zakken.

 • Jean Pierre Dekeersmaecker

  maak het voor iedereen terug gemakkelijk : 1 federale regering, weg met de taalgrens en 1 nationale kieskring

 • Joël Bornbergen

  Al van de moment dat ik politiek wat volg, en das 15-20 jaar geleden begonnen, had ik al zoiets van, waarom zijn VL en Wal samen een land gaan vormen ? Dit werkte toen niet... En ik zie nog steeds diezelfde linkse mensen op datzelfde postje... Serieus, dit werkt niet ! Er moet verandering in gaan komen. Wij mogen niet hamsteren, maar walen doen dat wel met politieke postjes...