Vlaming na 5 jaar weer opgegraven: "Geert werd gewurgd door zijn vrouw"

Lichaam van Vlaming in Ecuador na vijf jaar opgegraven

Viviana B. en Geert Eliano. "Hij zag z'n vrouw doodgraag."
Benoit De Freine Viviana B. en Geert Eliano. "Hij zag z'n vrouw doodgraag."
Vijf jaar nadat een 44-jarige Vlaming in Ecuador overleden is, heeft het Belgische parket ervoor gezorgd dat zijn lichaam opgegraven is. Blijkt dat Geert Eliano géén natuurlijke dood stierf, maar omkwam door wurging. Zijn Ecuadoraanse weduwe (39) is de hoofdverdachte. "We hebben altijd geweten dat ze loog", zeggen Geerts zus en broer. "Nu is het tijd dat de waarheid bovenkomt."

"Geert. Gestorven. Attack." Had Linda Eliano, één van Geerts zussen, die drie woorden op 3 februari 2013 goed verstaan over de krakende telefoonlijn vanuit Ecuador? Hoezo, haar 44-jarige broer was dood? Een aanval? Duizend vragen had ze voor Viviana B., maar het gesprek verliep bijzonder moeizaam en de kersverse weduwe haakte al snel in.

Meteen belde Linda haar andere broers en zussen op. "Natuurlijk wilden we alles weten. Zeker omdat we ons voordien al zorgen maakten." Vijf jaar later willen Sonia (65) en Gino (54) Eliano hun verhaal kwijt.

Je hebt 13% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • BERT VERNAILLEN

  Mss iets meer respectaub. Denk ook aan zijn familie die dit ook kan lezen. Ik hoop dat het niet bij jullie gebeurt in de familie. Ik heb Geert goed gekend, en dit verdiende hij niet. Ik kn dit ook moeilijk geloven dat het een hartaanval was.maar je ziet hé, de waarheid komt vroeg of laat toch aan het licht.

 • Brent Van Renterghem

  De koord hing er nog rond daarmee...

 • ANN LIMBOS

  Was zijn geld op, en moest hij plaats maken voor de volgende ?

 • Elisa deJong

  Na vijf jr nog te zien?