Chris Burggraeve (55) staat in New York aan het hoofd van een marketingbureau. Tien jaar geleden kocht hij z'n ticket voor een commerciële ruimtereis met Virgin Galactic, en hij hoopt zeker tegen z'n 60ste de raket te zijn ingestapt.
Volledig scherm
PREMIUM
Chris Burggraeve (55) staat in New York aan het hoofd van een marketingbureau. Tien jaar geleden kocht hij z'n ticket voor een commerciële ruimtereis met Virgin Galactic, en hij hoopt zeker tegen z'n 60ste de raket te zijn ingestapt. © Pieterjan Luyten

Vlaming Chris Burggraeve is één van de 603 ‘gewone’ mensen met ticket naar de ruimte: “Dit is niet zomaar een bungeejump. Ik help mee het heelal ontdekken”

All aboard! Ook al kost een ticket minstens 250.000 dollar, ruimtetoerisme is in trek: bijna 8.000 mensen toonden al interesse om met het commerciële ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic naar de ruimte te vliegen. Vlaming Chris Burggraeve (55) wacht ongeduldig tot hij zijn ticket, dat hij 10 jaar geleden kocht, kan verzilveren. "Dit is niet zomaar een bungeejump. Hiermee help ik het heelal te ontdekken."

 1. PREMIUM

  Argenta stelt 143 automaten buiten werking

  Criminelen hebben opnieuw een digitale plofkraak gepleegd op twee bankautomaten van spaarbank Argenta. Eind juni gebeurde dat ook al - voor de eerste keer in ons land - in de Antwerpse gemeenten Borsbeek en Ranst. Het voorbije weekend sloegen de daders toe in Roeselare en Ingelmunster. Bij een digitale plofkraak manipuleren hackers het computersysteem dat een geldautomaat aanstuurt, zodat die biljetten begint uit te spuwen. Argenta schakelt nu tijdelijk 143 geldautomaten van dit type uit. Het gaat om het oudste type, dus de toestellen zouden later dit jaar sowieso vervangen worden. "We bekijken of die operatie versneld kan gebeuren", klinkt het. Of er ook een buit is gemaakt, is onduidelijk. (LSI)
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen