Vlaams minister van Sport Ben Weyts.
Volledig scherm
Vlaams minister van Sport Ben Weyts. © Photo News

Vlaanderen wil Russische sporters vier jaar lang boycotten

Als het van Vlaams minister voor Sport Ben Weyts (N-VA) afhangt, wordt Rusland vier jaar lang geweerd van alle sportevenementen. "Hoe lang gaan we die valsspelers nog dulden?" In het Russische dopingschandaal zijn nieuwe bewijzen van grootschalige manipulatie opgedoken.

11 reacties

 • Norbert Bauwens

  1 jaar geleden
  Blijkbaar zijn er hier veel mensen die in doping totaal geen graten zien en die de tegenstanders zelfs mensen met een trieste mentaliteit noemen. Sport????????Dat is dus iets waarbij degene die de beste doping gebruikt wint. Indertijd was er ook een renner die niet mee kon "Omdat hij van Eddy zijn pulle niet mocht drinken" . Doping is en blijft verfoeilijk. Dat is als valsspelen bij het kaarten.
 • Yves De Groote

  1 jaar geleden
  Iedereen weet dat er in België nog nooit een sporter is betrapt op doping. Nog nooit!!
 • ruud van rooy

  1 jaar geleden
  Op wereldschaal is Vlaanderen,bijna niet te zien maar hebben wel grootste bekken, die denken dat zij de wereld kunnen verandere
 • Tom De Bondt

  1 jaar geleden
  Straks worden er nog wat meer peren geboycot en zitten ze weer in zak en as
 • mertens jean

  1 jaar geleden
  Ben Weyts is een klein manneke dat zeer groot denkt, maar totaal onbekwaam is en juist zoals heel zijn N-VA partij hun eigen willetje aan iedereen willen opdringen. Mensen (???) met een zeer trieste mentaliteit.
 1. PREMIUM

  Premier schiet 'dubbele ministers' van Jambon meteen af

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) lanceerde afgelopen weekend een opvallend voorstel voor de federale regeringsonderhandelingen. Hij wou in de volgende federale regering een reeks ministerportefeuilles verdelen tussen een Nederlands- en een Franstalige minister. De Vlaamse minister van Werk in de federale regering zou dan nauw samenwerken met zijn collega van Werk in de Waalse regering, aldus Jambon. Volgens Jambon moeten naast arbeidsmarkt onder meer ook de bevoegdheden gezondheidsbeleid "op één hand komen". "Je kan dat al voorbereiden door ze te splitsen binnen de federale regering. We moeten naar een ander model gaan." Net als de PS reageerde premier Sophie Wilmès (MR) meteen afwijzend op het voorstel. "Als minister op het federaal niveau moet je het hele land verdedigen. Het maakt niet uit van je welke zijde van de taalgrens je komt."
 2. PREMIUM

  Immuniteit na enkele maanden weg

  Immuniteit tegen het coronavirus op basis van antilichamen, aangemaakt na genezing van Covid-19, verdwijnt meestal na enkele maanden. Dat blijkt uit een studie van het prestigieuze King's College in Londen. De bevindingen riskeren de zoektocht te bemoeilijken naar een vaccin dat op lange termijn efficiënt is. "De vaccins die ontwikkeld worden, zullen een sterkere bescherming moeten genereren of regelmatig toegediend moeten worden", zegt professor Stephen Griffin.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"