Thereza, omhelsd door haar adoptie-moeder Peggy. "Ik ben gelukkig in Vlaanderen en voel me goed bij mijn nieuwe familie. Maar ik ben even goed kwaad over de manier waarop men met mijn biologische familie is omgegaan."
Volledig scherm
PREMIUM
Thereza, omhelsd door haar adoptie-moeder Peggy. "Ik ben gelukkig in Vlaanderen en voel me goed bij mijn nieuwe familie. Maar ik ben even goed kwaad over de manier waarop men met mijn biologische familie is omgegaan." © Photonews

Vlaamse tiener getuigt over fraude bij adoptie: "Mijn moeder was verdwenen, mijn vader overleden. Klopt niks van"

In 2009 kwam Thereza (17) vanuit Ethiopië in Vlaanderen terecht. Aan haar adoptie-ouders werd verteld dat de biologische moeder verdwenen was en de vader gestorven. Een leugen, zo blijkt. "Mijn dossier staat vol fouten." Thereza is verbolgen en doet haar verhaal omdat ze wil dat de zorgen van adoptiekinderen ernstig genomen worden. "Wij zijn geen producten waar je mee doet wat je wil."

2 reacties

 • Miguel Verschueren

  2 jaar geleden
  ach wat doet het er toe als je adoptieouders ook niet alles eerlijk vertellen wat er met je gebeurd is? na ruzies en discussies kom ik zelfs nu recent nog maar zaken over mezelf te weten wat ze nooit eerder verteld hebben, ondanks mijn moeilijk aanpassen als kind.
 • dimitri vermeire

  2 jaar geleden
  Gelijk heeft ze
 1. PREMIUM

  Politie bekogeld met stenen in Anderlecht

  Onbekende verdachten hebben de politie in de Anderlechtse wijk Kuregem zondagnacht bekogeld met projectielen. De politiediensten kregen om 22.50 uur een melding over een ruzie die uit de hand liep. "We weten niet precies hoeveel mensen daarbij betrokken waren. Toen de politie aankwam, is de menigte snel uiteengegaan", zegt politiewoordvoerster Adeline Roty. "Maar een paar minuten later was er opnieuw spanning voelbaar. Verschillende mensen begonnen met projectielen te gooien naar politiediensten." Een zestigtal betrokkenen zouden onder meer met flessen en stenen gegooid hebben. De lokale politie riep versterking in om de menigte opnieuw uiteen te drijven. Er zijn geen arrestaties uitgevoerd. "Er loopt wel een onderzoek."