Exclusief voor abonnees

Vlaamse onderhandelaars buigen zich eerst over de centen: “Grote zotternijen worden moeilijk”

Als de regering-Jambon de kiezer geen pijn wil doen, wordt het zaak de beoogde werkzaamheid van 80% te realiseren.
Photo News Als de regering-Jambon de kiezer geen pijn wil doen, wordt het zaak de beoogde werkzaamheid van 80% te realiseren.
De Vlaamse onderhandelaars duiken eerst en vooral in de Vlaamse begrotingscijfers. Jambon I bulkt van de ambitie, maar hoe betaalt Zweeds-bis die plannen? "Grote zotternijen worden moeilijk."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

127 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan peeters

  Natuurlijk niet, de NVA heeft er zowel Vlaams als federaal een boeltje van gemaakt en een miljarden begrotingstekort achter gelaten, als beloning hebben Van Overtveldt en Bourgeois van De wever een rijkelijk postje in Europa gekregen en nog zijn er 25 % Vlamingen die niet zien dat ze goed bedrogen zijn.....waarschijnlijk waren zij tevreden met wat ranzigheid......hoe dom kan men zijn.

 • Geert Heylen

  Schaf het kindergeld en kraamgeld af en we hebben een jaarlijkse besparing van +10 miljard !!!!!! De kinderarmoede zal daardoor ,op termijn,dalen ....aangezien sommige bevolkingsgroepen , met kroostrijke gezinnen , dit aanzien als extra inkomen .

 • chris delanghe

  De vele multinationals in dit land belastingen doen betalen zou al een goed begin zijn. Alle corrupte gate schandalen/gates uitspitten en de sjoemelaars doen dokken. De zotternijen kunnen ze best achteralten, want de vorige toestanden waren zo mogelijk erger dan een kompleet gekkenhuis. Er zijn in dit rotland straks meer politieker en politiek benoemde jobjes dan er belastingsbetalers zijn. Stop aan de graaierij, want er komen er telkens weer teveel bij!

 • DIRK VAN ANTWERPEN

  Geen zotternijen meer. Oke, schaf jullie uittredingsvergoedingen af, en halveer jullie dikke lonen. Stop de peperdure migratie en illegalen, en zorg dat de banken geen negatieve rente mogen doorvoeren, want volgens mij zit dat er wel aan te komen en moeten we binnenkort gaan betalen op onze eigen hardverdiende centjes. De rijken hebben hun geld wel in Monaco staan. Alleszins de kleine gewone werkmens gaat weer betalen. Ik hou mijn hart vast voor wat komen gaat.

 • Jos Spriet-Dewaele

  Sorry maar weten die dan niet wat ze verprutst hebben de voorbije legislatuur. Goed zot zijn ze bezig Begin eerst met besparingen bij U zelf en geef de burger waar ze nood aan hebben inplaats van illegalen te pamperen Want als ze hun fouten uit het verleden willen goedmaken zal er heel veel moeten veranderen anders bestaat er maar 1 partij meer en dat zal de loozers heel zuur opbreken want meer dan de helft van nva stemmers is nu al tegen de zweedse coalitie en de valsheid van hun voorzitters.