Exclusief voor abonnees

Vlaamse lucht nog altijd niet schoon genoeg: "Geen reden tot paniek, maar we moeten er wél iets aan doen"

Eén op de vijf Vlamingen woont op een plek waar het verkeer de lucht zo hard vervuilt dat er gezondheidsrisico's zijn. En nog meer Vlamingen ademen de lucht op die plekken in, want het zijn druk bereden straten.
Thinkstock Eén op de vijf Vlamingen woont op een plek waar het verkeer de lucht zo hard vervuilt dat er gezondheidsrisico's zijn. En nog meer Vlamingen ademen de lucht op die plekken in, want het zijn druk bereden straten.
Eén op de vijf Vlamingen woont op een plek waar het verkeer de lucht zo hard vervuilt dat er gezondheidsrisico's zijn. En nog meer Vlamingen ademen de lucht op die plekken in, want het zijn druk bereden straten. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek naar de aanwezigheid van stikstofdioxide in onze lucht. Luchtspecialist Frans Fierens zegt dat we niet bang moeten zijn, maar wel solidair. "Het persoonlijk risico is laag, maar dit kost de gemeenschap een pak geld aan gezondheidszorg."

Je hebt 10% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guido Backers

  De nagel op de kop!

 • Marco Maerten

  George,houtkachels zullen er steeds minder zijn en branden in de steeds warmere en langere zomers nooit terwijl het verkeer elke dag blijft rijden en nog fors blijft toenemen door de mentaliteit van 'ik heb die auto echt nodig'.Zijn de mensen dan zo zwak en belabberd aan toe dat ze niet meer in staat zijn om pakweg totaal 10km/dag te fietsen?

 • George Verbeek

  Houtkachels vervuilen meer dan het verkeer.. en voor niks! makkelijk te vermijden. Hout wordt gestookt omdat het goedkoper is, en niks anders. Dringend hoge taks op kachels en de luchtkwaliteit zal meteen veel beter zijn! Ons leven hoeft niet ingekort te worden door houtstokers die willen besparen op hun gasfactuur!

 • pierre Van den Wijngaert

  De puffertjes vernielen de haartjes die onze longen beschermen daardoor worden we afhankelijk van deze medicatie voor de rest van ons leven!! Ouders denk na voor de anderen(ouders)u iets aanpraten en bescherm uw kinderen

 • Jos Vaneerdewegh

  Nu moet ge niet gaan zeveren;