Vlaams viceminister-president Sven Gatz (Open Vld) na zware vernielingen in Molenbeek: "Ik kan er ook niet aan doen dat mensen PS blijven stemmen"

"Hier waren niet alleen lokale jongeren aan het werk, de stenen waren overdag al klaargelegd. Dan vraag ik mij af: wat zit daarachter? En waarom raakt die info niet bij de politie?"
Photo News "Hier waren niet alleen lokale jongeren aan het werk, de stenen waren overdag al klaargelegd. Dan vraag ik mij af: wat zit daarachter? En waarom raakt die info niet bij de politie?"
Kwaad, maar niet moedeloos. Zo voelt Vlaams minister voor Brussel Sven Gatz (Open Vld) zich na de zoveelste uitbarsting van straatterreur in Molenbeek. "Dat de inwoners nu zelf luidop durven te zeggen dat ze het kotsbeu zijn, geeft me hoop." Nu de Brusselse politiek nog? "Ik wil burgemeester Moureaux (PS) alle krediet geven, maar ook zij zal moeten beseffen dat deze toestanden onhoudbaar zijn."

Je hebt 5% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

81 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marijke deruyck

  Mag die dat zeggen ? Die journaliste van de RTBF werd daarvoor ontslagen !

 • Roger Boxberger

  Uw partij was toch mede akkoord om het VN akkoord te ondertekenen en nog meer gespuis en profiteurs aan te trekken.

 • francois van thielen

  gelukkig is hij een OVLD er ,want anders ,met zo een (terechte) uitlating, zouden de groen-rode Calvo's ,de media en tv hevig tekeer gaan

 • Patrick Martens

  Maar in Ninove stonden de politie en het waterkanon al op voorhand klaar. Waarom niet in Molenbeek?

 • Draps Pierre

  had je jouw job gedaan, was het anders geweest. Opnieuw een "ik zie cool uit" minister die nooit iets heeft gedaan! Hij stelt zelf vast dat hij nutteloos is.