Liesbeth Homans, Vlaams Parlementsvoorzitter.
Volledig scherm
PREMIUM
Liesbeth Homans, Vlaams Parlementsvoorzitter. © Gregory Van Gansen / Photo News

Vlaams parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA): "Zal af en toe wat Dreft in mijn mond moeten gooien

Ze greep naast een ministerpost, maar voortaan zwaait Liesbeth Homans (N-VA) wel de plak in het Vlaams Parlement. Géén degradatie, benadrukt ze. "Ik heb Bart De Wever begin deze zomer zelf een brief geschreven, waarin ik mij afvroeg of ik nog wel een tweede termijn wou als minister. Trouwens, zie ik er ongelukkig uit? Nee, toch? De nieuwe Liesbeth is geboren."

  1. Minister Homans bevestigt dat ‘vertrouwelijke info’ over Al Ihsaan-moskee van Staatsveiligheid kwam en geeft de dienst meteen veeg uit de pan

    Minister Homans bevestigt dat ‘vertrouwe­lij­ke info’ over Al Ihsaan-mos­kee van Staatsvei­lig­heid kwam en geeft de dienst meteen veeg uit de pan

    Een beslissing over de intrekking van de erkenning van de Al Ihsaan-moskee in Leuven valt pas binnen enkele dagen maar de rook trekt wel stilaan op. Minister Liesbeth Homans (N-VA) bevestigt dat de ‘vertrouwelijke informatie’ waarover sprake in het dossier van de Staatsveiligheid kwam maar dat diezelfde instantie haar in het ongewisse hield over een bijkomend rapport. Parlementslid An Moerenhout blijft erbij dat Homans te snel van stapel liep in het dossier.
  2. PREMIUM

    Politie bekogeld met stenen in Anderlecht

    Onbekende verdachten hebben de politie in de Anderlechtse wijk Kuregem zondagnacht bekogeld met projectielen. De politiediensten kregen om 22.50 uur een melding over een ruzie die uit de hand liep. "We weten niet precies hoeveel mensen daarbij betrokken waren. Toen de politie aankwam, is de menigte snel uiteengegaan", zegt politiewoordvoerster Adeline Roty. "Maar een paar minuten later was er opnieuw spanning voelbaar. Verschillende mensen begonnen met projectielen te gooien naar politiediensten." Een zestigtal betrokkenen zouden onder meer met flessen en stenen gegooid hebben. De lokale politie riep versterking in om de menigte opnieuw uiteen te drijven. Er zijn geen arrestaties uitgevoerd. "Er loopt wel een onderzoek."