Vlaams Parlementslid Katrien Schryvers (CD&V)
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams Parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) © BELGA

Vlaams Parlement vindt akkoord over DNA-databank: “Ouder en kind kunnen elkaar hier vinden”

Goed nieuws voor slachtoffers van gedwongen adoptie of kinderen die verwekt zijn dankzij een spermadonor. Vanaf volgend jaar kan je DNA achterlaten in een nieuwe Vlaamse databank, die ouder en kind probeert te matchen. "Maar niemand zal gecontacteerd worden zonder dat hij of zij daar zelf voor kiest."

13 reacties

 • Patrick De pauw

  3 jaar geleden
  Te beginnen bij koning Albert dan?neen ik vind dit niet kunnen er komen vodden van!en wat als de donor uit het buitenland is?onmogelijke zaak
 • Resist You

  3 jaar geleden
  Heel fout ,dit gebruiken ze voor...Ja jou wat wijs te maken ! Enzo glijden we verder weg in een dictatuur voor de wakkere burgers !
 • Patrick De pauw

  3 jaar geleden
  Vind dit niet kunnen?en dan erfenissen betwisten enz?wat dan?
 • Ludwig VdB

  3 jaar geleden
  Men doet hier weer zoals altijd, men verandert de spelregels tijdens het spel. Die donoren hebben indertijd gekozen voor de anonimiteit en ik vind dat zij het laatste woord moeten hebben of zij in de databank terecht willen komen of niet. Zo een databank kan voor mij wel vanaf het heden en als men bekend maakt dat er geen anonimiteit is.
 • Didi Bellens

  3 jaar geleden
  Dit zou moeten verplicht worden voor elke Belg en ook voor degene die (spijtig genoeg) een dubbele nationaliteit hebben. Doorvoeren aub !
 1. PREMIUM

  Camps

  Na de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal over de Financiële Fair Play van City voelen de grote clubs zich gesterkt om het geld te laten rollen als knikkers. Manchester City werd over de hele lijn vrijgesproken, de UEFA mag zijn wonden likken. Oud-premier Jean-Luc Dehaene draait zich niet eens meer om in zijn graf. Hij wist dat het wildste kapitalisme zou zegevieren. Voortaan kunnen voetbalclubs zonder enige tegenwind beurskoersen bepalen. Zie Kevin De Bruyne grinniken.