Exclusief voor abonnees

Vlaams onderwijs krijgt alwéér slechte punten

Foto ter illustratie.
Thinkstock Foto ter illustratie.
Een nieuwe dag, een nieuw slecht rapport voor ons onderwijs. Op het einde van het zesde leerjaar kunnen Vlaamse kinderen minder goed luisteren en lezen dan vijf jaar geleden, en bij oudere kinderen is er wel wat werk aan de wiskunde. Dat blijkt uit een studie die het ministerie van Onderwijs zélf bestelde.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nik Paqsuale

  Het onderwijs gaat erop achteruit en het zal niet beteren met beslissingen zoals reductie van het aantal c-attesten, m-decreet,... integendeel. Examens en toetsen worden vergemakkelijkt, examenvragen op voorhand aan leerlingen doorgespeeld, Om het slaagcijfer te verhogen naar 50% worden punten opgetrokken, gesjoemeld met beslissingen.... om maar geen proces van ouders aangesmeerd te krijgen.... het trieste landschap onderwijs en nog zoveel meer dat ik als leerkrach kan vertellen

 • James Holden

  Wat wil je met oa dat M-decreet... Leerkrachten komen nog maar amper aan effectief lesgeven toe. @Jef Lois: Ik zou U wel eens een weekje willen bezig zien in een klas...

 • joris van vlaenderen

  tja als de ouders de leraren niet steunen.... en dan een minister zoals dat geval dat ze nu hebben.... met nog wat besparingen er bovenop.... om van de invloed van sociale mediarommel niet te spreken dan is dat een logisch gevolg, leve de afstomping vd maatschappij!

 • Karel Van Grootte

  Vroeger had de leerkracht nog iets te zeggen. Nu worden punten aangeklaagd met de advocaat erbij. Je moet jezelf al langs 15 kanten indekken om iemand te mogen buizen. Respect voor de leerkracht begint thuis en als ik sommige commentaren hier zo lees, is er nog heel wat werk voor de boeg.

 • Guido Broeckhoven

  Ik heb zelf 40 jaar dienst in het secundair onderwijs en ik vind het van de inspectie ronduit belachelijk nu af te komen met terugvallende resultaten. Het is diezelfde inspectie die de laatste twintig jaar de scholen berispt heeft als ze aan teveel leerlingen die niet voldeden aan de eindtermen een C-attest bezorgden! Deze scholen werd voortdurend verweten boven het gemiddelde te zitten! Daarenboven werden dan ook nog eens klassenraadbeslissingen verworpen door rechtbanken die het beter wisten!