Exclusief voor abonnees

Vlaams model (19) valt van balkon: "Politie zwijgt alles dood, maar wij weten wie ze zijn"

Deze foto van miljonair Alexander Amado Johnson (45) en zijn vrouw Luna, die bij Ivana waren in de laatste uren van haar leven, circuleert op sociale media.
RV Deze foto van miljonair Alexander Amado Johnson (45) en zijn vrouw Luna, die bij Ivana waren in de laatste uren van haar leven, circuleert op sociale media.
De familie van de Vlaams-Nederlandse Ivana Smit, die omkwam in Maleisië, start een eigen onderzoek naar haar dood. Het 19-jarige model viel naakt van het balkon bij de steenrijke zakenman Alexander Amado Johnson en zijn vrouw. "De politie wil de zaak snel sluiten, maar dat koppel heeft er zeker iets mee te maken."

Alexander Amado en Luna Johnson: dat is het Amerikaans-Kazachse koppel dat bij Ivana Smit was in de laatste uren van haar leven. De plaatselijke politie wil het onderzoek zo snel mogelijk afronden, volgens de vader om de steenrijke zakenman bij wie Ivana op bezoek was te beschermen. Volgens een getuigenis van vader Smit in Nederlandse kranten zouden Johnson en zijn vrouw 'swingers' zijn. "Ik heb gehoord dat ze jonge modellen naar hun appartement lokken voor seksspelletjes", zegt hij. Net als Ivana hadden ze volgens de lokale politie alcohol, xtc en amfetamine in het bloed. "Ivana hield van een feestje", zeggen haar familieleden, "maar drugs en seksfeesten zijn niet haar wereld." Haar vader is er bijna zeker van dat ze met geweld van het balkon is geduwd. "Ik heb haar lichaam gezien: ze had blauwe plekken in haar hals."

Je hebt 30% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant