Exclusief voor abonnees

Vlaams bouwmeester fronst bij uitstel betonstop: "Het huis staat in brand. En wij? Wij kijken eerst of we blusvergunning hebben"

Veel beton, ziet Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck in Brussel, maar: "Hier wonen 7.000 mensen per km2. In Parijs zijn dat er 22.000, hé."
Photo News Veel beton, ziet Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck in Brussel, maar: "Hier wonen 7.000 mensen per km2. In Parijs zijn dat er 22.000, hé."
"Het huis staat in brand, maar we blussen niet. Nee, we kijken na of de blusvergunning nog in orde is. En of water wel helpt tegen vuur." Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck windt er geen doekjes om: het uitstel van de betonstop is geen goeie zaak. "In 2040 is het eigenlijk al te laat."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • william Masson

  heb de man bezig gehoord samen met Pira van Groen, uw weet wel de dame die eigenhandig verantwoordelijk is voor het verkeer infarct in Hove, de mensen die bouwgrond hebben en die een vergoeding zouden krijgen moeten niet te veel verwachten, we gaan het omvormen tot landbouwgrond en die is toch niet veel waard.

 • JORIS NIJS

  Eerst klagen dat de dichtheid te laag is maar ze bepalen zelf wel dat er max x meter hoog gebouwd mag worden. Dan moet je niet komen klagen dat uw densiteit het laagste van europa is he

 • Betty Dams

  Waar haalt die man de pretentie vandaan? Binnenkort mogen de kippen buiten scharrelen en worden de Vlamingen opgehokt in een appartementje van 60 m2. De mensen die niet in de stad wonen willen gewoon een leuk huisje met een tuintje, zodat de kinderen eens kunnen buiten spelen en je in de zomer eens een barbecue kan doen. Onze bouwmeester heeft daar blijkbaar niks van begrepen. Dus schaf die functie maar vlug af, dat is weeral geld gespaard.

 • Raoul Rouma

  Wie of wat heeft die omhooggevallen zelfbenoemde bouwmeester aangesteld? Ons kent ons? Wees blij dat je uw dik betaald maandloon krijgt met eventuele toelage van de bouwsector om eventueel uw duivenkoten te bouwen die geen enkele Belg wil. Waar haalt hij de pretentie vandaag om in de plaats van de burger/eigenaar te beslissen hoe wij willen bouwen.

 • Benny De Keyzer

  Het is toch zonneklaar dat die Vlaams bouwmeester gewoon voor de immobiliënsector werkt: hij wil overal flatgebouwen neerpoten met daarin zo véél en zo klein mogelijke kotjes die hij dan aan de hoofdprijs kan verpatsen. Dat crapuul is nooit door ons verkozen maar hij maakt wel de regeltjes. Weg met die ondemocratische Vlaams bouwmeester! 'k Zou eens graag zien in wat een kast van een villa hij zelf woont.