Exclusief voor abonnees

Vlaams Belang zet 'fake kandidate' op lijst: “Verkozen, maar zitje was beloofd aan een man”

 Cafébazin Lut Deforche-Degroote (53) uit Roeselare raakte verkozen als Vlaams Parlementslid, maar geeft haar zitje door aan een mannelijke stadsgenoot.
Florian Van Eenoo photonews Cafébazin Lut Deforche-Degroote (53) uit Roeselare raakte verkozen als Vlaams Parlementslid, maar geeft haar zitje door aan een mannelijke stadsgenoot.

Een vrouw van haar woord, zo noemt ze zichzelf. Cafébazin Lut Deforche-Degroote (53) uit Roeselare raakte verkozen als Vlaams Parlementslid, maar geeft haar zitje door aan een mannelijke stadsgenoot. Het was dan ook nooit de bedoeling dat ze zou zetelen - de partij had gewoon een vrouw nodig om de tweede plaats van de lijst te staan. "Ik had niet verwacht dat ik echt verkozen zou worden, maar ik ga mij nu wel aan de afspraak houden", zegt ze. Daarmee misloopt Lut ook een maandloon van zo'n 7.000 euro netto. "Dat besef ik, ja. Mo how, voor 't geld moet je daar ook niet gaan zitten, hé. Het is met een dubbel gevoel, maar ik zet me er wel over."

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert Croux

  Niet zo lichtgeraakt zijn, treedt in de echte wereld v d macht. Als dat alles is dan beloof ik je jaren slapeloze nachten.

 • Chris Devlaeminck

  Gebeurd bij alle partijen.

 • Rene Dannau

  ze heeft in ieder geval een mooie toog.

 • Filip Francois

  Verderfelijk, goed dat jullie dit uitlichten! Wat ook verderfelijk is is dat jullie op volle kracht alles zoeken wat maar vuil kan zijn over VLB & NVA en terwijl de gigantische corruptieschandalen uit linkse hoek mooi met de mantel der linkse liefde bedekken... Zeg eens, hoe gaat dat in z'n werk, dat geld van Soros, via welke weg komt dat tot bij jullie?

 • werner humblé

  Alles is goed hier op HLN om VB in een slecht daglicht te zetten..... Doe maar blijkbaar jullie les nog niet geleerd... bij de volgende verkiezingen nog eens 10 % bij..