Viroloog en professor Steven Van Gucht.
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog en professor Steven Van Gucht. © BELGA

Viroloog Steven Van Gucht voorzichtig optimistisch: “Nu blijven vasthouden, dan gaat het ons lukken”

Al twee dagen op rij neemt het aantal nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis minder snel toe. Als dat ook de komende dagen zo blijft, dan vermijdt België het horrorscenario dat zich afspeelt in Spanje en Italië. Wat we de komende weken doen is cruciaal. "Als we nù de discipline blijven vasthouden, gaat het ons lukken."

20 reacties

 • Michel lab

  1 jaar geleden
  Alle grenzen dichtgooien, hoelang? tot er een vaccin is? In een open economie is het virus zo weer terug. Beter de zwakken beschermen en leefbare maatregelen nemen nadat het voor ziekenhuizen weer te doen is.
 • Bjorn Clauw

  1 jaar geleden
  John De roo Akkoord, behalve met de grensarbeiders. Als die niet meer mogen komen werken vallen er veel essentiële sectoren stil en zullen er toch bepaalde voedingswaren na een tijd niet mer te verkrijgen zijn.
 • John De roo

  1 jaar geleden
  Heel juist Valentijn Jacobs , de grenzen moeten dicht of het is allemaal een maat voor niks. Luchthavens , international treinvervoer ,busvervoer , grensarbeiders , alles moet dicht of het is allemaal voor niks ...
 • Gregoir Filippe

  1 jaar geleden
  Ik vrees dat we dit « voorzichtig positief »artikkel snel mogen offline halen
 • Karel Van Beeck

  1 jaar geleden
  Stop het vliegverkeer anders blijft het dweilen met de kraan open!
 1. PREMIUM

  Ondanks corona scoren studenten even goed tot zelfs béter

  Corona heeft niet gezorgd voor slechte resultaten bij de examens in juni. Dat concluderen KU Leuven, UGent, VUB, UHasselt en een groot deel van de hogescholen na een eerste analyse. Over het algemeen liggen de punten in lijn met die van vorige jaren, vaak wordt er zelfs gewag gemaakt van iets betere resultaten. "De vooruitgang is - tegen mijn intuïtie in - het sterkst bij de startende studenten", zegt KU Leuven-rector Luc Sels. "Net bij de groep waar we ons het meeste zorgen om maakten, zien we dat ze gemiddeld een vol punt meer behaalden: 10,63/20 tegenover 9,68/20." Zowel de KU Leuven, de UGent als de AP Hogeschool Antwerpen zijn er zeker van dat de proffen en lesgevers de lat niet lager hebben gelegd en zeker niet milder hebben geëxamineerd. Er wordt wel gewezen op het wegvallen van het studentenleven en op de verhoogde stress, die wellicht voor meer studie-ijver heeft gezorgd. "Het is een buikgevoel, maar ik denk dat ook de online-lessen geholpen hebben", zegt Jan Danckaert, vice-rector Onderwijs van de VUB. "Studenten konden de les op die manier nog eens herbekijken als ze iets niet verstonden. Maar nu al verklaringen geven is moeilijk. Om dat echt te kunnen doen, hebben we een onderzoek opgezet." (DM)
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"