BRUSSEL | Dat ze met velen waren, blijkt uit luchtbeelden van Brussel — onmogelijk om zo de anderhalvemeterregel te handhaven.
Volledig scherm
PREMIUM
BRUSSEL | Dat ze met velen waren, blijkt uit luchtbeelden van Brussel — onmogelijk om zo de anderhalvemeterregel te handhaven. © Sebastien Nagy

Virologen en politici kijken vertwijfeld naar beelden van anti-racismebetogingen: "Dat dit mocht, is waanzin”

“Op een ogenblik dat koppels hun vrienden nog niet eens kunnen uitnodigen voor trouwfeesten, is een massamanifestatie zoals deze compleet onaanvaardbaar.” Vertwijfeld zaten virologen gisteren te kijken naar de beelden van antiracismebetogingen, onder meer in Brussel. Hadden politici dit kunnen tegenhouden, en wat is premier Wilmès van plan om gelijkaardige manifestaties te voorkomen?

 1. Contacttracing gaat er in België heel anders aan toe: “In Nederland duurt gesprek 2 uur, hier kwartier”
  PREMIUM

  Contacttra­cing gaat er in België heel anders aan toe: “In Nederland duurt gesprek 2 uur, hier kwartier”

  Het aantal coronabesmettingen in ons land is gisteren voor de vijfde dag op rij gestegen. Niemand weet waar die besmettingen precies vandaan komen, omdat niemand ernaar vraagt. Terwijl Nederlandse contactspeurders meer dan de helft van de besmettingsbronnen achterhalen, lijsten hun Belgische collega's alleen maar de contacten van een patiënt op. Naar hun whereabouts of mogelijke besmettingsbron wordt niet gevraagd.
 2. Brussels burgemeester Philippe Close (PS) na kritiek op massabetoging: “MR voedt zich met één controverse per dag”

  Brussels burgemees­ter Philippe Close (PS) na kritiek op massabeto­ging: “MR voedt zich met één controver­se per dag”

  Aan het Justitiepaleis in Brussel kwamen gisteren zo’n tienduizend mensen samen tijdens een betoging tegen racisme en politiegeweld. De betoging zelf verliep zonder problemen, maar na afloop kwam het tot rellen en werden enkele winkels geplunderd. De Brusselse politie heeft intussen 239 mensen gearresteerd, zei Brussels burgemeester Philippe Close (PS) deze ochtend bij RTBF. Hij reageerde daar op de kritiek van verschillende politici: “We hebben steeds de afweging gemaakt tussen de openbare orde, de vrijheid van meningsuiting en de gezondheidsvoorschriften.”