Afghanen en hun kinderen meren met hun hebben en houden aan op een strand in Lesbos nadat ze met een rubberbootje de Egeïsche Zee overstaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Afghanen en hun kinderen meren met hun hebben en houden aan op een strand in Lesbos nadat ze met een rubberbootje de Egeïsche Zee overstaken. © REUTERS

Vijf vragen over de duizenden migranten die door Erdogan staan te drummen aan ‘poort naar Europa’

Turkije heeft de 'poort naar Europa' opengezet, waarna duizenden migranten naar de grens met Griekenland zijn getrokken. Turkije zet Europa zo onder druk om steun te verwerven in de strijd tegen het Syrische leger. Is de EU-Turkije-deal definitief ten einde of wil Turkije meer geld? Carlijne Vos, journaliste van 'de Volkskrant', geeft tekst en uitleg.

  1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
    Streamz

    Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

    Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).