Exclusief voor abonnees

Vijf fans van het eerste uur over driesterrenrestaurant Hof van Cleve: “Als ik over twee uur sterf, wil ik éérst nog de pasta met koningskrab en witte truffel”

Pieter Beyens (47) en Petra Bral (47), buren van Hof van Cleve en fans van het eerste uur.
Florian Van Eenoo Photo News Pieter Beyens (47) en Petra Bral (47), buren van Hof van Cleve en fans van het eerste uur.
Er zijn nog zekerheden in het leven: het beste restaurant van België, zo liet Michelin deze week weten, is alwéér Hof van Cleve in Kruishoutem. Deze vijf mensen weten waarom. Het zijn de fans van het eerste uur. Peter Goossens was nog geen levende legende en de driesterren-bekroning veraf, toen zij al wisten: hiér brandt de lamp. “Peter is maniakaal op elk detail, ook op zichzelf. Ik heb hem nog nooit gezien met een koksvest dat niet perfect gesteven is.”

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis


Alle artikels uit de krant

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leo Peeters -Duym

    “Als ik over twee uur sterf …)” -Decadente uitspraak. Ik ga wekelijks op eetcafé, beperkte keuze, maar lekker en gezellig. Ik haat bekakt gedoe (jas aannemen, schotels als schilderijen). Ik kom voor lekker te eten en opmerkingen te mogen geven. Een driesterrenrestaurant betekent echter dat je het goed moet vinden, anders ken je er niets van of ben je een aansteller. Voor wie meent dat ik over pruimen spreek die voor mij te hoog hangen: ik kan me wekelijks een driesterrenrestaurant permitteren.

  • Leo Peeters -Duym

    “Als ik over twee uur sterf …)” -Decadente uitspraak. Ik ga wekelijks op eetcafé, beperkte keuze, maar lekker en gezellig. Ik haat bekakt gedoe (jas aannemen, schotels als schilderijen). Ik kom voor lekker te eten en opmerkingen te mogen geven. Een driesterrenrestaurant betekent echter dat je het goed moet vinden, anders ken je er niets van of ben je een aansteller. Voor wie meent dat ik over pruimen spreek die voor mij te hoog hangen: ik kan me wekelijks een driesterrenrestaurant permitteren.

  • michel wanquet

    Een jaar lang minder zuipen op café of stoppen met roken en je kan je dit gemakkelijk eens permitteren. Pas dan zullen sommige posters weten waarover ze praten

  • steven hoes

    Wat een zeverreactie's hier toch..... Ik heb er zelf nog nooit kunnen gaan eten, simpelweg omdat ik er het geld niet voor heb. Maar ik droom er toch van daar ooit te mogen gaan eten!

  • Jacques Van de Velde

    Geen spek voor mijne bek, maar toch mooi dat we zo iemand hebben die zijn stiel zo beheerst en dit met hart en ziel doet!! Proficiat