Pieter Beyens (47) en Petra Bral (47), buren van Hof van Cleve en fans van het eerste uur.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Beyens (47) en Petra Bral (47), buren van Hof van Cleve en fans van het eerste uur. © Florian Van Eenoo Photo News

Vijf fans van het eerste uur over driesterrenrestaurant Hof van Cleve: “Als ik over twee uur sterf, wil ik éérst nog de pasta met koningskrab en witte truffel”

Er zijn nog zekerheden in het leven: het beste restaurant van België, zo liet Michelin deze week weten, is alwéér Hof van Cleve in Kruishoutem. Deze vijf mensen weten waarom. Het zijn de fans van het eerste uur. Peter Goossens was nog geen levende legende en de driesterren-bekroning veraf, toen zij al wisten: hiér brandt de lamp. “Peter is maniakaal op elk detail, ook op zichzelf. Ik heb hem nog nooit gezien met een koksvest dat niet perfect gesteven is.”

12 reacties

  • Anoniem

    11 maanden geleden
    De beste culinaire en gastronomische ervaring ooit! Voor gespaard en er heerlijk van genoten. Was elke euro dubbel waard. Ieder zijn/haar keuze. De ene een dure gsm en ander een diner in het Hof Van Cleve. Vrijheid Blijheid.
  • Leo Duym

    1 jaar geleden
    “Als ik over twee uur sterf …)” -Decadente uitspraak. Ik ga wekelijks op eetcafé, beperkte keuze, maar lekker en gezellig. Ik haat bekakt gedoe (jas aannemen, schotels als schilderijen). Ik kom voor lekker te eten en opmerkingen te mogen geven. Een driesterrenrestaurant betekent echter dat je het goed moet vinden, anders ken je er niets van of ben je een aansteller. Voor wie meent dat ik over pruimen spreek die voor mij te hoog hangen: ik kan me wekelijks een driesterrenrestaurant permitteren.
  • Leo Duym

    1 jaar geleden
    “Als ik over twee uur sterf …)” -Decadente uitspraak. Ik ga wekelijks op eetcafé, beperkte keuze, maar lekker en gezellig. Ik haat bekakt gedoe (jas aannemen, schotels als schilderijen). Ik kom voor lekker te eten en opmerkingen te mogen geven. Een driesterrenrestaurant betekent echter dat je het goed moet vinden, anders ken je er niets van of ben je een aansteller. Voor wie meent dat ik over pruimen spreek die voor mij te hoog hangen: ik kan me wekelijks een driesterrenrestaurant permitteren.
  • michel wanquet

    1 jaar geleden
    Een jaar lang minder zuipen op café of stoppen met roken en je kan je dit gemakkelijk eens permitteren. Pas dan zullen sommige posters weten waarover ze praten
  • steven hoes

    1 jaar geleden
    Wat een zeverreactie's hier toch..... Ik heb er zelf nog nooit kunnen gaan eten, simpelweg omdat ik er het geld niet voor heb. Maar ik droom er toch van daar ooit te mogen gaan eten!
  1. PREMIUM

    Van 0 naar 20 besmettin­gen in één week in Heus­den-Zol­der

    In het Limburgse Heusden-Zolder is een nieuwe besmettingspiek vastgesteld: het aantal coronagevallen steeg er van 0 naar 20 in nog geen week tijd. Niemand heeft een idee van waar die besmettingshaard komt, zegt waarnemend burgemeester Marleen Hoydonckx (GOED). "De overheid probeert dit nu na te trekken en te zien waar we maatregelen kunnen nemen. Het is voor ons heel moeilijk, want we krijgen niet meteen info over wie mogelijk besmet is." Een gepland feestje van club Labyrinth voor 400 personen dit weekend is alvast geannuleerd, net als een evenement voor oud-mijnwerkers.
  1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
    Play

    Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

  2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
    Play

    Pick-up scheurt met brandende lading door de straten