Kinderen in het vluchtelingenkamp Al-Hol.
Volledig scherm
Kinderen in het vluchtelingenkamp Al-Hol. © AFP

Vijf Belgische baby’s gestorven in kampen sinds val van IS

Sinds eind maart zijn minstens vijf Belgische kinderen jonger dan twee jaar overleden in vluchtelingenkampen in Syrië en Irak. Dat schrijft De Morgen en wordt bevestigd door Heidi De Pauw, directeur van kinderrechtenorganisatie Child Focus. “Ik zal ervoor blijven pleiten dat die kinderen moeten terugkeren. Zij hebben geen tijd.”

15 reacties

 • Magda De Buyser

  3 jaar geleden
  Men mag NOOIT kinderen straffen voor de fouten van de ouders. Zo vlug mogelijk terughalen en bij familie onderbrengen voor ze nog meer schade oplopen.
 • Theo Van Hoof

  3 jaar geleden
  Hoeveel baby's zijn er in dezelfde periode in België gestorven? Maak die cijfers eens bekend? Hoe komt dat deze nog een Belgische nationaliteit kunnen hebben. Moesten al lang de nationaliteit van het kalifaat hebben. Laat ze waar ze zijn. De ouders hebben bewust gekozen en moeten dan maar de gevolgen dragen.
 • martine vandenbroeck

  3 jaar geleden
  Moeten wij ons nu schuldig voelen, dacht het niet. Enkel de ouders zijn hier verantwoordelijk voor.
 • Willy CAUBERGS

  3 jaar geleden
  Hoe Belgische nationaliteit ? Geboren in het zo verheerlijkte kalifaat, maar voor het kindergeld Belgisch ?? Wie heeft die kinderen hier ingeschreven ?? Even over en weer gekomen om het sociaal systeem te misbruiken ??? Word dat dan niet gecontroleerd ?
 • Jean-Marie Devos

  3 jaar geleden
  Als die kinderen verwekt werden en geboren zijn in Syrië zijn het geen Belgen maar Syrische kinderen