Exclusief voor abonnees

Vier wielervrouwen over angst waarmee ze moeten leven: "Het is een loterij"

Met Marcelle en Odile bij de finish. "Sinds we kinderen hebben, is Serge voorzichtiger"
BELGA Met Marcelle en Odile bij de finish. "Sinds we kinderen hebben, is Serge voorzichtiger"
Ze staan aan de kant van de baan of zitten voor tv en soms juichen ze. Maar nog vaker knijpt een onzichtbare hand hun hart ineen en kijken ze weg. In het peloton mág de schrik niet meerijden, de renners jagen dat monster weg, maar voor hun vrouwen en vriendinnen is het bijna onmogelijk om die angst van zich af te schudden. Zij moeten leren leven met de gedachte dat hun geliefde kan overkomen wat Bjorg Lambrecht en al die anderen is overkomen. "Het is gewoon een loterij."

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Regis Desmet

  Die schrik hebben partners van brandweerlui, politiemensen en militairen op missie alle dagen en die worden niet zo dik betaald als de meeste sportmensen, behoort bij de job, dit zijn keuzes die je maakt

 • Peeters Freddy

  Zet op de velo een robot die kan tegen een stootje. Niet de koers maar de renners maken het gevaarlijk. In een afdaling zitten ze op het frame en proberen dan nog te trappen, schaf dat eerst eens af.

 • roger reniers

  Ook ik ben tegen het gebruik van oortjes,laat iedere renner zelf zijn koers bepalen !!!Nu is het steeds van "moeten",of "niet mogen" !!!

 • Franky Van Den Abeele

  Ach man wat is er toch gebeurd met onze maatschappij? Ze hebben meer kans om te verongelukken in een auto dan in de koers. Dat de vrouwen van uitgezonden soldaten of zelfs de politie ongerust zijn is nog normaal. Maar van coureurs? Alsjeblieft he zeg. Bleiters.

 • Nostra janus

  verbeid de oortjes en de renner rijd dan zijn eigen koers. Veel veiliger naar mijn gedacht. Nu worden ze vanuit de auto gestuurd en gedrukt door veteranen die denken dat de capaciteiten van hun renners onbeperkt zijn. Vandaar.