Exclusief voor abonnees

Vier experts geven hun visie op rusthuis van de toekomst na ijzingwekkende getuigenissen

Van links naar rechts: Dominique Verté (61), professor gerontologie (VUB). Ontwikkelde met zijn medewerkers de Ouderenbehoefteonderzoeken. Anja Declercq (51), professor ouderenzorg verbonden aan LUCAS (Centrum voor Zorgonderzoek en Consultancy), KU Leuven. Ann Herpels (60), 18 jaar directeur van woonzorgcentrum De Meers in Waregem. 60 bewoners stierven er aan corona. Olivier Remy (47), vakbondssecretaris ACV Puls, sectorverantwoordelijke ouderenzorg.
Photonews, RV, Henk Deleu Van links naar rechts: Dominique Verté (61), professor gerontologie (VUB). Ontwikkelde met zijn medewerkers de Ouderenbehoefteonderzoeken. Anja Declercq (51), professor ouderenzorg verbonden aan LUCAS (Centrum voor Zorgonderzoek en Consultancy), KU Leuven. Ann Herpels (60), 18 jaar directeur van woonzorgcentrum De Meers in Waregem. 60 bewoners stierven er aan corona. Olivier Remy (47), vakbondssecretaris ACV Puls, sectorverantwoordelijke ouderenzorg.
45 anonieme getuigenissen hebben heel wat pijnpunten blootgelegd in veel Vlaamse woonzorgcentra en dat niet voor het eerst. Experts uit de sector willen het al jaren anders, maar zien weinig gebeuren. Zo zien zij het 'rusthuis van de toekomst'.

Je hebt 4% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • patrick feyen

  Nu telt enkel de winst! 1 minister die verantwoordelijk is en we besparen een kapitaal dat in wzc kan geïnvesteerd worden!

 • Guido Ceuleers

  WZC's moeten door de overheid gerund worden en niet door privé vastgoed firma's die alleen max. winst willen voor hun aandeelhouders.Ik hoop dat ik nooit in een WZC moet terechtkomen !

 • Frans Huygen

  Voor één politici en zijn of haar kabinet kan man makkelijk 15 zorgkundige betalen ,maar in Belgie zijn politici regeringen en raden belangrijker dan zorgkundige !!!

 • Pat Debal

  In rusthuizen is het maar een ding dat telt en dat is geld en nog eens geld ze vragen zelf als je nog eigendom hebt aan de mensen om nog meer te innen.Als dat zo Verde rmoet zullen er veel hun plan mogen trekken wees daar maar zeker van

 • Freddy Van de Velde

  De enige bekwame experten zijn de oudjes zelf in het rusthuis , niet die hippe yuppies , vers van school ,met nul,nul ervaring . Vraag aan de rusthuisbewoners hoe zij willen hun oude dag slijten , en hoe zij de zorg zien .