Video: Zij zetelen in jury 'steracteur, sterartiest': wie zingt Ingeborg, Gers en Kristel van hun sokken?

photonews
Met Songfestivaldeelneemster Ingeborg, ex-K3'tje Kristel Verbeke en publiekslieveling Gers Pardoel heeft de jury van 'Steracteur Sterartiest' een pak ervaring in huis. Het muziekprogramma moet vanaf begin november, na een pauze van acht jaar, uw donderdagavond opvrolijken op Eén.

Met dit trio zit Eén in de lijn van vorige juryleden als Geena Lisa, Peter Koelewijn en Bob Savenberg. Vooral de keuze voor Ingeborg, die in 1989 als 22-jarige voor ons land met 'Door de wind' naar het Eurovisiesongfestival in Lausanne mocht, is verrassend. De zangeres is wel aan een behoorlijke comeback bezig. Nadat ze zich jaren schuilhield in De Evolutie, haar centrum voor meditatie en yoga, zorgde ze met haar passages in 'Van Gils & Gasten' voor de meest opmerkelijke tv-momenten van de voorbije jaren. Het bezorgde de voormalige VTM-presentatrice van onder meer 'Schuif Af' en 'Blind Date' een job als mental coach bij de openbare omroep. "Ze hebben me gevraagd om ankers en gezichten te coachen. Ik mag daar niet te veel over zeggen, beroepsgeheim. Maar in veel bedrijven groeit het bewustzijn rond menselijk kapitaal. Ook bij de VRT. Het is echter een misverstand dat ik iedereen een yogamat op sleur. Ik pak problemen rond vaardigheden en gedrag aan. Tot rust komen en mediteren heeft er niets mee te maken", zo lichtte Ingeborg onlangs in deze krant toe. Nu mag ze voor de VRT open en bloot zangtalent wikken en wegen.

Streng maar rechtvaardig

Het tweede vrouwelijke jurylid is Kristel 'de zwarte van K3' Verbeke. Zij profileerde zich in de VTM-zoektocht 'K3 zoekt K3' als de harde, strenge tante, die hamerde op de plichten en verantwoordelijkheden van de meisjes die haar wilden opvolgen. Nadien was ze zowat twee jaar de manager van de winnaressen van die zoektocht, Hanne, Klaasje en Marthe. In juni kwam dan het bericht dat er een einde kwam aan de samenwerking. Over haar toekomstplannen loste ze niets. Inmiddels weten we wel dat ze vanaf zondag 5 november te zien is in een nieuwe reeks van 'Generatie K XL', waarin ze langsgaat bij kinderen in een niet-alledaagse situatie. En volgende maand gaat Kristel dus ook opnieuw streng-maar-rechtvaardig jureren in 'Steracteur Sterartiest'.

En dan is er Gers Pardoel, de voorbije maanden dé muzikale sensatie in Vlaanderen. Met dank aan zijn passage in de VTM-show 'Liefde voor Muziek'. Zijn Vlaamse fans: grootmoeders, moeders en hun dochters. Als jonge gast vluchtte de Nederlander in het straatleven en skateboarden, nu is hij succesvol rapper.

De oude doos

Met 'Steracteur Sterartiest' pakt Eén - na 'De Drie Wijzen' - opnieuw uit met een succesformule uit de oude doos. Het muziekprogramma speelt bekende acteurs en actrices uit in een talentenjacht waarin elke kandidaat live een bekend nummer zingt. Het leverde tussen 2006 en 2009 in drie edities Stan Van Samang, Free Souffriau en Mathias Sercu als winnaars op. In de eerste editie moest Roel Vanderstukken in de finale de duimen leggen. In seizoen twee haalde Eline De Munck de finale, in 2009 werd Niels Destadsbader nog vierde. Vorig jaar diepte MNM-presentator Peter Van de Veire het format op en maakte er een eigen radioversie van. Die werd door Leen Dendievel gewonnen. Het was de voorbode voor een nieuwe start op Eén. Niet voor niets neemt Van de Veire ook nu weer de presentatie in handen. Dat doet hij samen met Danira Boukhriss Terkessidis, bekend van 'Over Eten' en haar finaleplaats in 2015 in 'De Slimste Mens'. Wie er straks allemaal aantreedt voor de nieuwe jury van 'Steracteur Sterartiest', is nog niet vrijgegeven. In de wandelgangen valt vooral de naam van Ketnet-'Held' Siegfried De Doncker. Hij is binnenkort ook op Vitaya te zien in een nieuw verhuis-en verbouwprogramma.

'Steracteur Sterartiest' start op donderdag 2 november op Eén.

Eén start met tweede herfstoffensief

De fiere grootste tv-zender van Vlaanderen kreeg in september een behoorlijke tik bij aanvang van het klassieke herfstoffensief. Onder andere 'De Club' en 'Voor de Leeuwen' deden het minder dan verwacht. En dus werd er relatief snel ingegrepen.

Op maandag vond Cath Luyten meteen haar fans terug met 'Buurman, wat doet u nu'. 'Die Huis' werd met groot succes vervroegd op dinsdagavond gelanceerd. In de slipstream van BV's als Sabine Hagedoren en Steven Van Herreweghe profiteerde 'Bargoens' netjes mee. Woensdag blijft een topper met 'Voor Hetzelfde Geld'. En vanaf donderdag 2 november moet 'Steracteur Sterartiest' ook voor een pak extra kijkers zorgen.

Komt daar bij dat Eén traditioneel tegen het einde van het jaar nog een tandje bijsteekt. Er komt een nieuwe reeks van 'Spoed 24/7' en de verwachtingen voor de nieuwe reeks 'Het Gezin' zijn hooggespannen. Bovendien starten die reeksen op het ogenblik dat de commerciële zenders wat gas terugnemen wegens minder reclame-inkomsten.

(MC)Alle artikels uit de krant