Exclusief voor abonnees

Victor Campenaerts: “De dag ervoor wist ik al dat het in orde zou komen”

VICTOR CAMPENAERTSMAG ZICH SNELSTE MAN TER WERELD OP EEN FIETS NOEMEN

Photo News
Hij twijfelde of hij een pintje of tequila zou drinken, als zijn werelduurrecordpoging lukte. Het werd bier mét tequila - jammer, er was geen Duvel. En een champagnedouche. Victor Campenaerts is sinds gisteren de snelste man ter wereld op een fiets. De 27-jarige Antwerpenaar vestigde in Mexico een nieuw werelduurrecord: 55,089 kilometer.

Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Francesco Moser, Miguel Indurain, Bradley Wiggins... Zelfs wie de koers niet volgt, kent de namen. Victor Campenaerts staat nu helemaal bovenaan dat lijstje, tussen de allergrootsten van zijn sport. "Fantastisch", vindt hij dat. "Dit is het hoogtepunt van mijn carrière. En dat zal het wellicht voor altijd blijven. Als ik die namen zie, besef ik dat ik de vreemde eend in de bijt ben, maar dat maakt het net zo episch. Als tiener deed ik aan competitiezwemmen. Ik zei toen altijd dat ik de beste van de wereld wilde worden. Dit was mijn kans. En nu ben ik het, de beste van de wereld: de cijfers staan er."

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerrit Versteele

  Het is Victor van harte gegund. Wat een inzet, wat een motivatie, wat een voorbereiding! Victor en het team rondom hem hebben aangetoond dat je geen wattage-beest hoeft te zijn om het uurrecord te breken. Anderzijds staat het record nu zó scherp dat wattage-beesten er niet meer zullen aan wagen. Alleen met nóg beter materiaal en met een nóg betere voorbereiding (indien mogelijk!) zal dit ooit gebroken worden. Victor forever is misschien overdreven maar dit record zal lang op de tabellen blijven!

 • marc peeters

  Belgie land van kampioenen. Of het nu in voetbal, hockey, turnen, tennis en uiteraard wielrennen is.

 • HUGO VERLOT

  Proficiat man. Resultaat van maanden voorbereiding. Topsporter.

 • Johan LAUNDERS

  Proficiat voor deze prestatie. Ik vind evenwel dit te vergelijken met de prestatie van Merckx, appels met peren vergelijken. Ik zou eens willen zien welke afstand iemand in dezelfde omstandigheden en met dezelfde fiets van Merckx zijn record zou verbeteren. Dat zou eens iemand moeten proberen

 • mike milan

  Prachtige prestatie Victor,België weer es mooi op de kaart gezet.

Video