Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander De Croo (Open Vld). © Photo News

Vicepremier Alexander De Croo, last man standing op het zinkende schip: “Snel een saaie regering, dat heeft België nodig”

"Als zelfs Italië erin slaagt om binnen de week een nieuwe regering te vormen, waarom moet dat dan in België nog lange maanden duren? We hebben snel een echte regering nodig. Een sobere, saaie regering, met minder ministers en minder gekibbel dan de vorige." Zegt de liberale vicepremier Alexander De Croo, 'last man standing' in de restregering van lopende zaken. "Wat Di Maio en Renzi kunnen, kunnen De Wever en Di Rupo toch ook?"

17 reacties

 • james vroman

  2 jaar geleden
  die gewestelijke regeringen zijn uitgevonden als een reddingsboei bij verkiezingsnederlagen en hun eigen gecreëerd achterpoortje tegen inkomstenverlies ...daar zit het probleem hun buit is veilig de rest kan ontploffen ..
 • Joery Goubert

  2 jaar geleden
  Hij gaat het eens oplossen de grootste zake Vullers en oplichters. Wij als kiezer gaan het oplossen. Vlaams belang volgende stem. niet meer Nva
 • Jo Hendr

  2 jaar geleden
  Italie heeft geen multiple regeringen Belgie is niet vergelijkbaar en hebben minder graaiers dan hier
 • Martin Meuris

  2 jaar geleden
  Een saaie regering met De Croo als minister, ja dat wil hij graag, natuurlijk.
 • PETER PERMENTIER

  2 jaar geleden
  De 135 senatoren afschaffen, de 175 parlements leden afschaffen, dus gans de Federale afschaffen een besparing van 2 miljard, alle toegekende faciliteiten afschaffen en die extraa'tjes, pensioen gelijk schakelen van alle ambtenaren, politiekers en statutaire bedienden bij het gerecht gelijk, aan dit van prive werknemers de overhead van de NMBS WAT verlichten, dat is terug 3 miljard besparingen op lange termijn, en alle spaarboekjes en spaargelden opeisen en dan is de staats schuld verdwenen.
 1. PREMIUM

  Koning ruilt op 21 juli vuurwerk voor bezoek aan woonzorg­cen­trum

  Het wordt dinsdag een onuitgegeven nationale feestdag. De koning en zijn gezin beginnen wel nog met de traditionele viering van het Te Deum - met een beperkt aantal aanwezigen - maar het militaire defilé wordt vervangen door een ceremonie van amper 75 minuten, waarin hulde wordt gebracht aan de helden van de coronacrisis. Opmerkelijk: in plaats van feest te vieren in het park of naar het vuurwerk te kijken, gaan Filip, Mathilde en de vier kinderen om 17 uur op bezoek in het woonzorgcentrum Cecilia in Alken. Ze spreken er met bewoners en personeel en wonen een optreden bij van het koor Re-Member-Mi, dat met muziek mensen met dementie beter probeert te bereiken. In Morlanwelz bezoekt het gezin een uur later een hersteloord voor mensen die revalideren. (PhG)
 2. Onze opinie. Het knipperlichtsysteem biedt vals gevoel van veiligheid: in werkelijkheid is het vaak willekeur
  PREMIUM

  Onze opinie. Het knipper­licht­sys­teem biedt vals gevoel van veiligheid: in werkelijk­heid is het vaak willekeur

  Buitenlandse Zaken actualiseert elke dag een lijst van landen, streken en steden waar je als Belg beter geen vakantie houdt in tijden van corona. Netjes opgedeeld in rood, oranje en groen. Rood en dus verboden: het land Zweden, de provincie Lleida in Catalonië, de stad Leicester, waar Youri Tielemans en Dennis Praet voetballen, en de wijk Santa Clara in Lissabon, een stadsdeel waar ook zonder corona weinig toeristen komen.