Een vrouw heeft haar stukje strand afgebakend in het zand in Gijon, Asturias, in het noorden van Spanje.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw heeft haar stukje strand afgebakend in het zand in Gijon, Asturias, in het noorden van Spanje. © EPA

Verplicht in quarantaine na reis in broeihaard? Zo gaat onze zomer eruit zien

De overheid bekijkt of ze reizigers die uit een regio komen met veel besmettingen verplicht in quarantaine kan plaatsen. Onder andere in Spanje zijn weer inperkingsmaatregelen ingevoerd. Een voorteken van hoe onze zomer eruit zal zien, zegt Marc Van Ranst. De Risk Management Group (RMG), die de overheid adviseert over de te nemen maatregelen in strijd tegen Covid-19, raadt aan om reizen naar risicozones af te raden. 

 1. Onze opinie. Het knipperlichtsysteem biedt vals gevoel van veiligheid: in werkelijkheid is het vaak willekeur
  PREMIUM

  Onze opinie. Het knipper­licht­sys­teem biedt vals gevoel van veiligheid: in werkelijk­heid is het vaak willekeur

  Buitenlandse Zaken actualiseert elke dag een lijst van landen, streken en steden waar je als Belg beter geen vakantie houdt in tijden van corona. Netjes opgedeeld in rood, oranje en groen. Rood en dus verboden: het land Zweden, de provincie Lleida in Catalonië, de stad Leicester, waar Youri Tielemans en Dennis Praet voetballen, en de wijk Santa Clara in Lissabon, een stadsdeel waar ook zonder corona weinig toeristen komen.
 2. Mooie tussenstops, geen tolwegen en goedkoop tanken? Reisexpert adviseert de beste routes om naar Frankrijk, Spanje of Italië te rijden
  PREMIUM

  Mooie tussen­stops, geen tolwegen en goedkoop tanken? Reisexpert adviseert de beste routes om naar Frankrijk, Spanje of Italië te rijden

  Nu de grenzen weer open zijn, kunnen we terug beginnen dromen van onze favoriete zomerbestemmingen. Dit jaar kiest de Vlaming nog meer voor de flexibiliteit van de autovakantie. Frankrijk, Spanje en Italië horen daarbij zeker tot de toppers. Maar wat zijn nu de interessantste autoroutes om op je bestemming te geraken? Welke zijn het meest geschikt voor kinderen? En welke routes zijn de goedkoopste? Piet Demeyere, woordvoerder TUI geeft advies.