Verhoogde waakzaamheid tegen criminelen en terroristen: Geens neemt schietclubs in vizier

Het Vlaams Vredesinstituut, een onafhankelijke instelling van het Vlaams Parlement, reageert tevreden op het nieuws dat politie en wapendiensten nagaan of er misbruik wordt gemaakt van de Vlaamse schietstanden.
Hollandse Hoogte / Flip Franssen Het Vlaams Vredesinstituut, een onafhankelijke instelling van het Vlaams Parlement, reageert tevreden op het nieuws dat politie en wapendiensten nagaan of er misbruik wordt gemaakt van de Vlaamse schietstanden.
Oefenen criminelen en terroristen hun schietkunsten op Vlaamse schietstanden? Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vraagt verhoogde waakzaamheid. Aanleiding zijn berichten over clubs die te laks zouden omspringen met de regels.

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Geens loopt weeral achter de feiten aan. De wetgeving van schietclubs is jaren geleden aangepast zodat er een degelijke controle is.

 • lodewijk maesen

  hou de ex ISers wa meer in het oog...

 • Luciano Van As

  In plaats van dit in de pers uit te brengen mr Geens, zou je beter niks zeggen en ineens de daad bij het woord plaatsen. Nu zijn ze allemaal verwittigd en zal er niks te vinden zijn ! ? Weer typisch Belgisch !

 • Roland Verhoeven

  Ja, want de terrorist die even gemakkelijk aan een AK47 geraakt (wat in Brussel maar een fait divers is), gaat een volledig legaal traject door om een vergunning te krijgen, zich te laten registreren en jaarlijkse politiecontrole te krijgen. Dit is eerder flauwekul zoals je in de VS mag verwachten: straf de legale eigenaars want aan de illegale handel doen ze toch geen bal.

 • chris vangiesbergen

  Al diegene hieronder die schietclubs willen verbieden raad ik eens aan zelf eens een vergunning aan te vragen en examens mee te doen .En vergeet niet u een paar kluizen aan re schaffen om u wapen en munitie apart te bewaren .Ook elk jaar controle van de politie die soms aan de buren gaan vragen of u drugs of alcohol gebruikt of een agressief persoon bent .Veel geluk gewenst .