Elio Di Rupo, Sophie Wilmes en Jan Jambon.
Volledig scherm
Elio Di Rupo, Sophie Wilmes en Jan Jambon. © Photo News

Veiligheidsraad zoekt vandaag antwoord op stijgende coronacijfers: deze versoepelingen dreigen er daardoor niet te komen

Dag van de waarheid voor de evenementensector vandaag, maar mogelijk kan de mini-Veiligheidsraad tóch niet zo'n goed nieuws brengen. De slechte coronacijfers dwingen de politici tot voorzichtigheid. "Iedereen voelt aan dat verder versoepelen moeilijk wordt."

61 reacties

 • Emi Hergersberg

  7 maanden geleden
  voelt u het niet stilaan aankomen ... ? hoe gaan ze de geloofwaardigheid voor een vierde spuit aan de bevolking blijven verkopen...
 • patrick feyen

  2 jaar geleden
  ik zou alles sluiten en iedereen laten doppen! Maar eerst deze regering ontbinden en de experten ontslaan! Wat een amateurs! Ze spreken mekaar en zichzelf voortdurend tegen, zaaien verwarring en veroorzaken paniek, wie neemt dit nog serieus?
 • anna geulen

  2 jaar geleden
  Versoepelingen zijn ok indien iedereen zich aan de regels houdt. Dit is duidelijk niet het geval. Excuses van; het is niet duidelijk, we wisten het niet; slaan nergens op. Als versoepelingen stoppen of ingetrokken worden is dat omdat er te weinig controle is en omdat overtreders niet aangesproken worden op hun asociaal egoïstische moraal. Ieder weldenkend mens weet wat hij dient te doen zowel jong als oud.Burgemeesters zij de eersten die in deze hun verantwoordelijk moeten opnemen.
 • Beatrix Klein

  2 jaar geleden
  Pff ze hebben er van in het begin een mesthoop van gemaakt. Wie neemt hun nog serieus. Wat kan je van hun nog geloven. Eerst laten ze zich beïnvloeden door de lobbyisten en dan paniek. Van in het begin geen eerlijkheid en dit is het resultaat.
 • nico vets

  2 jaar geleden
  Horeca sluiten,als je ziet hoe in mijn buurt totaal de regels niet worden opgevolgd.
 1. PREMIUM

  Eerst wel, dan niet en nu toch quarantai­ne voor wie uit 'oranje zone' komt

  Verwarrende communicatie over de kleurencodes voor terugkerende toeristen: nadat in het begin was gezegd dat wie uit een 'oranje zone' kwam zich moest laten testen en in quarantaine moest, bleek dat plots niet meer nodig. Op diplomatie.belgium.be stond enkel nog dat reizigers 'extra waakzaam' moesten zijn op symptomen. Tot dat gisteren weer aangepast werd: wie uit een oranje zone - zoals Luxemburg en Kroatië - komt, wordt toch gevraagd in quarantaine te gaan en zich te laten testen. "De boodschap is nog steeds dezelfde, maar de formulering is aangepast", is de uitleg in regeringskringen. "Het is geen verplichting, maar het wordt wel aangeraden. Er wordt een beroep gedaan op de burgerzin van de reizigers." Voor alle duidelijkheid: er geldt géén reisverbod naar oranje zones. Malta is intussen ook geen rode zone meer voor vertrekkers, het valt onder code oranje.
 2. PREMIUM

  38% minder mensen werkt van thuis uit

  Steeds meer mensen trekken opnieuw naar de werkvloer. In de laatste week van juni werkte nog slechts 43% van de Belgen van thuis uit, terwijl in de eerste week van de lockdown nog bijna zeven op de tien mensen telewerkten. Dat is een daling met 38%. De cijfers komen uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen, gebaseerd op een bevraging bij 27.000 Belgen. 'Het nieuwe normaal' blijkt intussen ingeburgerd op de meeste werkvloeren. Meer dan drie op de vier deelnemers zeggen meestal of altijd afstand te kunnen houden en de handen te wassen of ontsmetten. Eén op de drie draagt doorgaans een mondmasker op het werk.