Exclusief voor abonnees

Veiligheid in stadions is een lachertje: “Steward legde zelfs vuurpijlen klaar onder stoeltjes van vrienden”

Archiefbeeld van fans met vuurpijlen op de Bosuil.
Photo News Archiefbeeld van fans met vuurpijlen op de Bosuil.
De voetbalstadions in ons land zijn zo lek als een zeef. Dat getuigen stewards met jarenlange ervaring in eerste klasse. "Rellen zoals vorige week in Luik kunnen ieder weekend plaatsvinden in eender welk stadion." De klokkenluiders willen de wantoestanden blootleggen omdat ze vinden dat de profclubs hun verantwoordelijkheid ontlopen. "Ze spelen met de veiligheid van duizenden supporters."

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nicolas Van Hoecke

  Er wordt toch overdreven hoor. Er worden geen granaten gesmeten hé...En ja je kan er makkelijk mee binnen door gewoon in je onderbroek te zetten aangezien ze daar niet mogen fouilleren. Het is gewoon spijtig dat ze niks beters vinden dan dit op het veld te smijten. Wat wel hatelijk is zijn die dat gesmeten worden met precies het geluid van een bom.

 • Pieter Verhulst

  Veiligheidskosten doorrekenen naar clubs. Er is geen reden waarom overheidsgeld aan hobbies moet worden besteed.

 • Matthew Kauwenberghs

  Zolang er vooraan in een vak, bengaalsvuur aangestoken wordt is er weinig gevaar, en is nog altijd iets wat de sfeer nog wat meer doe stijgen, de bond zou het moeten goedkeuren zolang het vooraan en dus veilig gebeurd

 • Nicolas Van Hoecke

  Voetbal is veel te serieus geworden. Bengaal en dergelijke zou moeten kunnen in bepaalde vakken. Gewoon niet op het veld smijten uiteraard.

 • mertens jean

  Nog meer controle doen en degene die betrapt wordt, levenslang stadionverbod op ALLE voetbalterreinen in België en er nog een flinke geldboete bovenop.