VB blijft zwaar adverteren op Facebook

VB-voorzitter Tom Van Grieken.
BELGA VB-voorzitter Tom Van Grieken.
De verkiezingen zijn al lang achter de rug en op nieuwe is het normaal nog jaren wachten, maar dat weerhoudt Vlaams Belang er niet van om zwaar te adverteren op Facebook en Instagram. De voorbije drie maanden spendeerde de partij er ruim 145.000 euro aan. Meer dan de andere Vlaamse partijen samen.

Naast de 145.544 euro die werd uitgegeven door de partijpagina van het VB, werden ook forse sommen gespendeerd door de Facebookpagina's van voorzitter Tom Van Grieken (60.124 euro) en Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (34.412 euro). Dan gooiden de andere partijen er heel wat minder geld tegenaan. PVDA was nog vrij kwistig, met 36.673 euro. Op ruime afstand volgen N-VA (21.720 euro) en CD&V (18.945 euro). Sp.a gaf het minst uit aan reclame op de sociale media (5.349 euro).

De enorme bedragen die het Belang betaalt, staan niet in verhouding tot het aantal gesponsorde berichten. De partij heeft met andere woorden veel geld veil om één enkele boodschap te verspreiden. Zo gaf ze tussen de 1.000 en 5.000 euro uit (Facebook zegt niet hoeveel precies) aan de campagne 'Verzet tegen asielcentrum Dormaal'. In ruil werd die aan maximaal 500.000 gebruikers getoond. (FE)Alle artikels uit de krant

23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcel Willems

  met ons geld is het niet moeilijk ,zijn dus zoals de andere partijen ,afschaffen die partij financiering.145000euro is 5849285 BF

 • Norbert Thieren

  En ook nog een nep-pagina gemaakt om wijs te maken dat ze diervriendelijk zijn. In één van de vorige verkiezingen zeiden ze nog eerlijk dat ze voor stierengevechten waren.

 • Jan Hendrickx

  Als ze nergens anders een spreekbuis krijgen...logisch dan.

 • Frank De Rycke

  Natuurlijk doen ze dit omdat ze op verschillende manieren monddood gemaakt worden door onze zo gezegde correcte politici !!

 • DIRK VAN DESSEL

  Terecht !